"Keri Grant me nije zaprosio na setu": Sofija Loren o jednoj od najvećih ljubavnih filmskih priča

Glumica otkrila istinu o mitu koji je kružio svetom decenijama...

  • 1
Sophia Loren, Cary Grant, Sofija Loren, Keri Grant Sofija Loren i Keri Grant u filmu "Ponos i strast" (1957) / Foto: Profimedia/IFA Film/United Archives

Važili su za jednu od najvećih kinematografskih ljubavnih priča 20. veka, ali je Sofija Loren, u intervjuu za Radio Tajms, otkrila da je Keri Grant, zapravo, nije zaprosio na snimaju filma "Ponos i strast" (The Pride and the Passion) iz 1957. godine.

Italijanska glumica (86) je prethodno govorila o ljubavnoj aferi koju je imala sa Grantom u toku snimanja filma, u kom je glumio i Frenk Sinatra, a za Loren je to bio prvi američki film u kom je igrala.

Sophia Loren, Sofija Loren Sofija Loren danas / Foto: Tanjug/AP

- Keri Grant je bio veoma zgodan i odličan glumac, ali me nije zaprosio – izjavila je Sofija u intervjuu za Radio Tajms.

Ona smatra da je bilo "nemoguće" da ju je zaprosio u toku zajedničkog rada. Ona je tad imala 23, a on je bio 30 godina stariji. Napomenula je da je bila suviše mlada da bi imala jasnu ideju o ljubavi i vezama.

U svojim memoarima, objavljenim 2014. godine, Loren je pisala o Grantovoj rešenosti da budu u vezi, uprkos tome što je bio u svom trećem braku. U isto vreme, Loren je trebalo da se uda za producenta Karla Pontija i suoči se sa izborom koji bi joj preoblikovao život.

- Bićeš u mojim molitvama – pisao joj je Grant. – Ako budeš mislila na mene, i molila se sa mnom, za istu stvar i nameru, sve će biti u redu i život će biti lep.

Sofija se ipak odlučila za Pontija, koji ju je bio stariji 22 godine, ostavši s njim u braku sve do njegove smrti 2007. Sa Grantom je ostala u prijateljskom odnosu, nastavivši komunikaciju putem telefona i pisama.

Ne kaje se zbog svoje odluke, ali se kaje što nije imala "belo venčanje".

- Veoma je teško reći da se ni zbog čega ne kajete. U životu prolazite kroz mnoga iskustva, ali se uvek trudite da živite bez kajanja. Mislim da sam dosegla spokojnost. Imam sve što sam želela, a to je divna porodica, deca i unučad. Jedino se kajem što se nisam udala u beloj venčanici. To je bio moj san, koji još uvek u sebi nosim – kaže Sofija Loren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    6. novembar 2020 | 11:13

    Pa stigneš još za venčanje u beloj venčanici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA