≫ 

Da li ste spremni za piroraptora? Doba jure vraća se po šesti put

Ovo će biti poslednji film franšize koju je 1993. godine započeo Stiven Spilberg

  • 0
Park iz doba jure "Svet iz doba jure" / Printskrin: YT/Universal Pictures

Poslednja klapa pala je na snimanju šestog dela filma "Svet iz doba jure". Film po nazivu "Svet iz doba jure: Dominion" (Jurassic World: Dominion) trebalo bi da se u bioskopima nađe 22. juna 2022. godine.

Snimanje je počelo u februaru u Kanadi, a u martu se nastavilo u Engleskoj, gde je ubrzo prekinuto zbog pandemije. Kamere su se ponovo uključile u junu, a uprkos tome što je nekoliko članova tima imalo koronu, poslednje scene snimljene su pre nekoliko dana.

Osim Krisa Prata i Brajsa Dalas-Hauarda, u filmu će se pojaviti i stara ekipa iz prvih filmova franšize i to Sem Nil, Džef Goldblam i Lora Dern.

Šesti nastavak je režirao Kolin Trevorou, koji je stajao iza četvrtog i petog filma - "Svet iz doba jure" i "Svet iz doba jure: Palo kraljevstvo".

S obzirom da će ovo biti poslednji film franšize, reditelj je obećao da će se vratiti njenim korenima, ali dodati i nove "junake", kao što je piroraptor, do sada neviđena vrsta dinosaurusa. Kako bi oživeli davno izumrle životinje, tvorci filma koristili su i kompjuterski generisane slike i animatroniku.

Podsetimo, prvi naučnofantastični triler o grupi paleontologa koji pokušavaju da spasu živu glavu na ostrvu naseljenom dinosaurusima - "Park iz doba jure", režirao je Stiven Spilbeg 1993. godine. Spilberg je stajao i iza nastavka filma, "Izgubljeni svet" iz 1997. godine, dok je treći deo režirao Džo Džonston. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA