≫ 

Poslednje zbogom velikom glumcu: Ivan Bekjarev sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Na Novom groblju okupili su se porodica i kolege. Ceca Bojković oprostila se emotivnim govorom

  • 7
Sahrana Ivana Bekjareva

Foto: Marko Jovanović

Proslavljeni glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo prošle nedelje u 74. godini, sahranjen je danas na beogradskom Novom groblju.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, glumčevoj sahrani prisustvovao je najuži krug ljudi - najbliži članovi porodice i kolege, a kovčeg s njegovim posmrtnim ostacima položen je u Aleji zaslužnih građana, u grobnici pored one u kojoj je sahranjen poznati slikar Vladimir Veličković.

Na Novom groblju pored supruge Mikice, sina Vanje, prijatelja i studenata, bile su se okupile i kolege poznatog glumca, a među njima su Svetlana Ceca Bojković, Eva Ras, Branka Petrić, Stevan Piale, Saša Joksimović, Iva Štrljić, Marijana Mićić i bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović.

Inače, Marijana Mićić, Iva Štrljić i Saša Joksimović završili su Akademiju u klasi profesora Bejkareva. Svi oni pred kapelu su došli noseći po jednu crvenu ružu. 

Sahrani Ivana Bekjareva takođe su prisustvovali i voditeljka Jelena Matijašević i bivši ministar Zoran Đorđević.

Ivan Bekjarev

Ivan Bekjarev / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ceca Bojković: Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat i plodonosan život

 

Kraj odra Ivana Bekjareva njegova koleginica Svetlana Bojković održala je govor.

- Ivan, čovek nesalomive životne energije. Otvorenog uma, radoznao, posvećen pozivu, vredan, svetski putnik, hedonista u naboljem smislu te reči. Prijatelj u koga se uvek možeš pouzdati. Sjajan glumac, divan partner, voljen od strane svojih studenata, voljen od strane prijatelja koje je uživao da okupi i ugosti u svom domu, zajedno sa svojom Mikicom.

Sahrana Ivana Bekjareva

Foto: Marko Jovanović

- Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat i plodonosan život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao, sada se seli u naše uspomone i sećanja. Iako Ivanovo obimno delo ostaje zabeleženo u bezbroj snimaka, bolan je ovaj trenutak rastanka i ispraćaja. U ovom teškom vremenu ostajemo bez još jedne svetlosti koju je isijavao naš Ivan. 

- Dragi moj druže, ostaješ zauvek u našim srcima. Neka ti je večni mir i slava - rekla je Svetlana Bojković.

Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 75. godini u Beogradu nakon što se više od mesec dana borio s koronavirusom. Glumac je krajem oktobra bio pozitivan na testiranju i tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji".

Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - ulogama Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA