≫ 

Kolege se opraštaju od Nadarevića: "Deo mene je otišao s njim, pamtiće ga generacije"

Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini

  • 11

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Njegove kolege sa tugom su primile ovu vest.

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je za "Avaz",a povodom smrti Mustafe Nadarevića, da je i deo njega otišao sa njim.

Emir Hadžihafizbegović Emir Hadžihafizbegović / Printskrin: N1

- Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dve godine, ali pre šest meseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobedio bolest. U poslednje vreme, nažalost stanje mu se pogoršalo, preselio je na bolji svet - kazao je Hadžihafizbegović.

Prisetio se i uloga sa Nadarevićem:

- Sa Mustafom sam snimio svoj prvi film pre 40 godina "Otac na službenom putu". Snimali smo "Kod amiđe Idriza", "Lud zbunjen naormalan i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji... Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je deo mene otišao sa njim - kazao je.

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput "Praznik u Sarajevu", "Savršen krug", "Kod amiđe Idriza", zatim u seriji "Lud, zbunjen, normalan", duboko je potrešen vešću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

Senad Bašić Senad Bašić / Foto: ATA Images

- Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to "Poslednji skretničar". Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije – rekao je Bašić.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak.

- Svoje najbolje uloge Mustafa je ostvario u BiH, počevši od "Mirisa dunja", Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka - veoma emotivno govori Bašić.

Moamer Kasumović, koji je u seriji "Lud, zbunjen, normalan" igrao Izetovog unuka Damira kratko je napisao na svom Tviter nalogu:

- Zbogom, dragi moj Mujice.

Mladi glumac Tarik Džinić koji je u seriji "Lud zbunjen, normalan" glumio Džebru, praunuka Mustafi Nadareviću, potrešen je vešću o odlasku glumačkog velikana.

- Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku... Pre nekih sat sam čuo vest o Mustafinoj smrti, to je zaista ogroman gubitak - rekao je Džinić.

Istakao je da mu je bila čast glumiti s njim.

- U ovom trenutku mogu samo reći da sam srećan jer sam imao čast da glumim pored takvog velikana, a i srećan sam što sam ga upoznao kao čoveka - rekao je Džinić za "Avaz".

Od Mustafe Nadarevića oprostio se i glumac Branko Đurić Đuro.

- Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan sto sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao - Bio si moj idol" - napisao je Đuro na Instagramu.

Video: Preminuo glumac Mustafa Nadarević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    22. novembar 2020 | 18:35

    Zbogom legendo, veliki covjece, umjetnice, pocivao u miru bozjem, sucut obitelji.

  • Mane

    22. novembar 2020 | 19:56

    Serija nece biti ista. Veliki Izet jedan jedini neponovljivi.

  • Borka 1982

    22. novembar 2020 | 18:54

    Legenda....jedan i neponovljivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA