Onlajn program 26. Festivala autorskog filma

Po ugledu na svetske festivale FAF predstavlja onlajn program na  platformi MOJ OFF

  • 0
Festival autorskog filma

Foto: Promo

Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od naslova sa Festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net.

Prva onlajn projekcija glavnog programa Festivala, u subotu 28. novembra, prikazaće dobitnika nagrade „Zlatni medved“ u Berlinu – film „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Muhameda Rasulofa, koji takođe u petak 27. novembra svečano otvara ovogodišnji Faf u Kombank Dvorani. Publika će imati priliku da pogleda još 6 filmskih ostvarenja glavnog programa: „Dragi Drugovi“ (Andrej Končalovski), „Lux Aeterna“ (Gaspar Noe), „Novi Poredak“ (Mišel Franko), „Mandibule“ (Kventin Dupje), „French Tech“ (Bruno Podalides) i „Sibir“ (Abel Ferara).

Iz takmičarskog programa Festivala, koji inače obuhvata 11 filmskih ostvarenja, dva naslova će se naći na onlajn platformi - debitni dugometražni film „Početak“ gruzijske režiserke Dee Kumbašvili koji je na San Sebastijan festivalu osvojio čak 4 nagrade – za najbolji film, scenario, režiserku i glumicu i film „Egzil“ režisera Visara Morine, koji je ove godine ostvojio nagradu Srce Sarajeva za najbolji film.

Pored filmskih ostvarenja glavnog programa i dva naslova iz takmičarskog programa Festivala, prikazivaće se retrospektiva Vong Kar Vaija u čast Vojislava Vučinića, osnivača Festivala autorskog filma. Ovu retrospektivu će, u 28. novembra, otvoriti film „Eros – ruka“, dok će se narednih 7 dana prikazivati: „Pali anđeli“„Pepeo vremena“„Srećni zajedno“„Čanking ekspres“„2046“„Veliki majstor“, kao i film „Raspoloženi za ljubav“.

Deo programa MojOff platforme posvećen je i filmskim ostvarenjima američkog režisera Abela Ferare. Pored filma „Sibir“ koji se nalazi u okviru glavnog programa Festivala, publika će imati priliku da u petak 27. novembra pogleda čak 3 naslova ovog autora: „Tomazo“„Kinooperater“ i „Uživo u Francuskoj“.

U sklopu „Bande a part“ selekcije Festivala, filmska platforma nudi mogućnost gledaocima da pogledaju „So od suza“ - film francuskog režisera Filipa Garela koji je nominovan za nagradu „Zlatni medved“ na filmskom festivalu u Berlinu.

Više informacija o celokupnom onlajn programu 26. Festivala autorskog filma naći će se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na samoj platformi mojoff.net.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA