≫ 

Igor Đorđević jedva prihvatio ulogu u "Dari iz Jasenovca": Igram čoveka koji je otelotvorenje zla

"Dužni smo bili da uradimo jedan ovakav uzvišeni i strašni film kakav je "Dara iz Jasenovca" zbog sećanja na mnoge nevine žrtve", rekao je Đorđević

  • 9
Film Dara iz Jasenovca Foto: Aleksandar Letić

Film "Dara iz Jasenovca" imao je juče svoju premijeru u Gračanici na Kosovu i Metohiji. Prvi dugometražni igrani film o Jasenovcu, reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenaristkinje Nataše Drakulić, govori o dvanaestogodišnjoj devojčici Dari, koja sa svojom majkom i dva brata posle ustaško-nemačke ofanzive na Kozari završava u koncentracionom logoru.

Antu Vrbana, ozloglašenog ustaškog majora i zamenika zapovednika u logoru Stara Gradiška, u ovom ostvarenju igra Igor Đorđević.

- Film je pogodio ne samo metu, nego i sam centar i da je dobio epitet jednog uzvišenog umetničkog dela, što me stvarno raduje jer smo uložili mnogo energije i emocija i drago mi je da se isplatilo - rekao je Igor za Kurir.

Povodom uloge koju tumači, a koja predstavlja, kako je objasnio, otelotvorenje zla, kaže da mu je sve bilo teško.

- Prva instinktivna reakcija kada sam video scenario je bila ne, ali videvši da Gaga insistira da Antu odigram baš ja, krenula je agonija - kazao je naš glumac i objasnio šta ga je najviše uznemirilo u pripremi karaktera lika koji u filmu tumači.

- Ne verujem da u našoj kinematografiji ima takvih scena zločina kakve smo mi snimili. Usudio sam se da odigram takvog čoveka koji hladnokrvno baci gas u podrum pun dece i ode da večera - ispričao je Igor Đorđević.

Film Dara iz Jasenovca "Dara iz Jasenovca" / Foto: Aleksandar Letić

On je ipak naglasio da je to bilo prekopotrebno.

- Dužni smo bili da uradimo jedan ovakav uzvišeni i strašni film kakav je "Dara iz Jasenovca" zbog sećanja na mnoge nevine žrtve. Dužni smo to i zbog strašne opomene da je čovek i te keko sposoban da postane monstrum. Neka nam ovaj film bude živa opomena, da se nikad nikome ne ponovi - kaže Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. novembar 2020 | 11:06

    Genijalan glumac

  • Boban

    26. novembar 2020 | 12:09

    I treba da snimaju takvi filmovi, da se nikad ne zaboravi!!!

  • Viki

    26. novembar 2020 | 11:58

    Kod nas mnogi primitivci poistovecuju glumce I ulogu koju igraju pa im dele etikete izdajnika i pljuju ih. Nista nisu naucili za oko 3000 godina od kako se pozoriste pojavilo u Staroj Grckoj. Vole samo pozitivce. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA