≫ 

Držite se, ove godine je nekim čudom snimljen 81 novi božićni film

Svi su slični, ali i dalje ih volimo

  • 0
Bozicni filmovi Printskrin: Netflix, Hallmark

Iako su Božić i Nova godina još daleko, praznična čuda izgleda nisu, jer kako bi se drugačije moglo objasniti to što su usred pandemije i karantina različite kompanije uspele da snime čak 81 novi božićni film. I za američku produkciju, što je mnogo, mnogo je.

Iako sva ova praznična ostvarenja manje-više imaju iste zaplete (neko se iz velikog grada vraća u mali, uspešna žena karijeru stavlja u drugi plan da bi se zaljubila u (uglavnom dosadnog) dasu, nekome posao propada, ali u pet do 12 stane na noge, neko je deo kraljevske porodice), iako su sva pretprana prazničnom dekoracijom (u decembru se sudovi ne brišu, ako krpa nema izvezene irvase), a čak su im i imena slična (stavi reč Božić/Christmas pred bukvalno bilo koju drugu iz rečnika), nema sumnje da ih masovna publika guta.

Od Lajftajma i Halmarka, koji u ovome dominiraju, ali i Netfliksa, Hulua i drugih mreža, ko planira da odgleda svih 80+ fimova, verovatno će uz njih dočekati i 2022. godinu.

Ipak, ako biste da proberete i izaberete svoju "prazničnu filmsku romansu", ovo ćete naći u ponudi:

"Zamena princeza: Ponovna zamena" (The Princess Switch: Switched Again)

Nakon što je prvi deo ocenjen je kao jedan od najmanje originalnih filmova svih vremena, Netflix je odlučio da snimi nastavak sa Vanesom Hadžins u "glavnim ulogama". Oko naslova se čak nisu ni potrudili.

Hallmark je, sa druge strane, ove godine morao da ima dva božićna bala, pa se tako i One Royal Holiday, i A Christmas Carousel bave "prostodušnim, normalnim" devojkama iz malog grada u koje se ludo zaljubljuju prinčevi izmišljenih zemalja.

"Džingl Džangl: Božićno putovanje" (Jingle Jangle: A Christmas Journey)

U svetu punom magije, Džeronikus Džangl (Forest Vitaker), izumitelj i tvorac igračaka, napravio je Don Huana Dijega, matadora-lutku koja ima osećanja. No, kada njegov pomoćnik ukrade lutku, zadatak da zaleči stare porodične rane i povrati magiju pada na njegovu dovitljivu unuku i izum na koji je davno zaboravio.

Čarolija u vreme praznika stiže u još tri Netfliksova filma - The Christmas Chronicles 2 sa Kurtom Raslom i Goldi Hon u glavnim ulogama,  Dolly Parton’s Christmas on the Square The Christmas Chronicles 2, kao i u Halmarkovim  A Timeless Christmas, A Nashville Christmas Carol i  Christmas Comes Twice.

"Božić pod svetlošću zvezda" (Christmas by Starlight)

Advokatica Kimberli pokušava da spase svoj voljeni porodični restoran The Starlight Cafe od kompanije koja želi da ga demolira. U međuvremenu se zaljubljue u bogatog plejboja Pola Kembela u ovom Halmark filmu.

Jelke, ljubav i posao koji je na ivici opstanka mešaju se i u filmovima Christmas on Ice (Lifetime), Christmas Tree Lane (Hallmark), Christmas on the Vine (Lifetime), People Presents: Once Upon a Main Street (Lifetime), The Christmas Listing (Lifetime), Inn Love by Christmas (Lifetime), A Christmas Break (Lifetime).

"Operacija: Božićni desant" (Operation Christmas Drop)

Erika se odriče odlaska kući za praznike kako bi po nalogu svog šefa, kongresmena, otputovala u vojnu bazu. Tu upoznaje kapetana Endrua Janca, koji zna da je njen zadatak da zapravo nađe razloge zbog kojih će bazi biti ukinuto finansiranje.

Eriku igra Ket Grejam, koju će određena publika prepoznati kao Boni iz "Vampirskih dnevnika", a kapetana Aleksandar Ludvig ili Bjorn iz "Vikinga".

I u filmovima A Welcome Home Christmas (Lifetime) i USS Christmas (Hallmark) devojke padaju na uniforme i imele.

"Srećno Lidl božićno venčanje" (Merry Liddle Christmas Wedding)

Nastavak porodične komedije iu 2019. godine vraća na male ekrane Keli Rouland i celu porodicu Lidl, dok pokušavaju da organizuju venčanje usred praznika.

Da su kombinacija Božića i venčanja vrhunac romantike pokušaće još jednom da publiku ubede i filmovi Jingle Bell Bride (Hallmark), A Ring for Christmas (UPtv), Meet Me at Christmas (Hallmark), Christmas Waltz (Hallmark), Christmas in Evergreen: Bells Are Ringing (Hallmark), Let’s Meet Again on Christmas Eve (Lifetime).

"Umešna božićna romansa" (A Crafty Christmas Romance)

Vlasnica radnje koje prodaje opremu za zanate i hobije pronalazi misterioznu knjigu o Božiću i u njoj čudan novčić. Uz pomoć Džone, visokog majstora širokih ramena, ona pokušava da sazna šta se krije iza ova dva tajnovita predmeta.

Ako za vreme praznika nešto tražite, bilo da su to odgovor, priča, predmet koji ste davno izgubili ili prodali ili možda vrlo posebnu jelku - vrlo je verovatno da ćete usput naći i ljubav, poručuju i zapleti filmova On the 12th Date of Christmas (Hallmark), The Christmas Aunt (Lifetime), The Christmas Aunt (Lifetime), A Little Christmas Charm (Hallmark).

Tu su i  Unlocking Christmas (Hallmark), Christmas on Wheels (Lifetime), A Christmas Tree Grows in Colorado (Hallmark), Swept Up by Christmas (Hallmark).

"Ukus Božića" (A Taste of Christmas)

Natali saznaje da "kuvanje, kao ni Božić, ne mora da bude savršeno", i to uz pomoć slatkog glavnog kuvara Stefana, kada planovi njene rođake Frančeske da otvore svoj italijanski restoran na Badnje veče padnu u vodu.

Iako su restorani na Badnji dan i Božić uglavnom prazni, jer ljudi su s porodicama, još tri filma samo ove godine snimljena su između šanka i stolova - Lonestar Christmas i Christmas on the Menu od Lajftajma, i Love, Lights, Hanukkah!Halmarkova želja da snimi i praznični film za one koji ne slave Božić.

"Božić zauvek" (Christmas Ever After)

O ovom filmu, koji će se na Lajftajmu pojaviti 6. decembra, već se priča iz dva razloga - prvi je što u njemu igra Ali Stroker, glumica sa hendikepom koja se prva na Brodveju pojavila u kolicima, a potom dobila i Toni nagradu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ali Stroker (@alistroker)

Drugi je što su slike o tome kako su scene ljubljenja snimane za vreme korone oduševile i nasmejale sve koji su ih videli.

Ali u ovom filmu igra uspešnu spisateljicu Izi Simons, koja provodi svaki Božić u jednom motelu. Jedne godine ipak shvata da je vlasnik tog motela podseća na lika iz njenih knjiga.

Spisateljice, novinarke i voditeljke izgleda da su najčešće same pred praznike, jer takav je slučaj i sa junakinjama filmova Christmas She Wrote (Hallmark)Dear Christmas (Lifetime).

"Božić u Beču" (Christmas in Vienna)

Oni koji ne mogu da prežale što ove zime neće videti okićen Beč i piti kuvano vino na Trgu Marije Terezije, možda će blagu utehu naći u ovom filmu vrlo prostog zapleta - "Džes je koncertna violinistkinja koja je izgubila želju za sviranjem. Ipak, kada ode u Beč na jedan nastup, tu će naći inspiraciju, a i novu ljubav".

Muzičari koji više ne znaju šta da rade sa svojim talentom (naravno, sve do Božića), sviraće i u Halmarkovim filmovima Chateau Christmas i The Christmas Bow, kao i u Feliz NaviDAD od Lajftajma.

"Neotpakovani Božić" (Christmas Unwrapped)

Još jedan dokaz da reč Christmas možete staviti ispred bilo koje druge i dobiti naslov filma. U ovom se novinarka Čeriti zaljubljuje u svog sagovornika, zgodnog tipa koji insistira na tome da su stotine poklona koje podeli svake godine zapravo od Deda Mraza.

Tajni Deda Mraz nije samo igra ni u Deliver by Christmas, The Angel Tree, Project Christmas Wish i Five Star Christmas (Hallmark), niti u Forever Christmas (Lifetime).

"Srce praznika" (Heart of the Holidays)

Kao da ta tema dosada nije obrađena 100 puta, Halmark će u ovom filmu još jednom prikazati "karijeristkinju", ženu koja se iz velikog grada vraća u svoj mali, rodni kako bi se ponovo zaljubila u svog prvog dečka.

Još uvek tajno patite za ljubavlju iz srednje škole? Onda je ovaj niz filmova za vas: A Godwink Christmas: Second Chance, First Love (Hallmark)Spotlight on Christmas (Lifetime)Cross Country Christmas (Hallmark)A Sugar & Spice Holiday (Lifetime).

Holidate 

Sloun i Džekson slučajno se upoznaju oko Božića i dogovore da tokom cele godine budu jednog drugom društvo za praznike. Od Božića do Božića oni se viđaju samo da bi zajedno išli na žurku za Noć veštica, tražili jaja za Vaskrs ili sedeli zajedno na porodičnim ručkovima. Sve dok se, pogađate, ne zaljube jedno u drugo.

Ovaj film je već na Netfliksu, dok se na Halmarku mogu naći Cranberry Christmas Good Morning Christmas!, koji takođe prate parove koji se prave da se vole, sve dok se stvarno ne zavole.

Vrlo šarmantan božićni grad (A Very Charming Christmas Town)

Obri Leng odlazi u "najbožićniji grad u SAD" kako bi napravila novi materijal za svoj blog. Međutim, tu upoznaje zgodnog vlasnika prodavnice čokolade.

Pa, ako nema na internetu, nije se ni desilo. Valjda to počinje da važi i za Božić, jer pored ovog Lajftajm je snimio još dva filma u kome se nešto magično dešava blogerima - The Christmas Yule Blog i The Christmas Edition.

"Deda Mrazova ekipa" (The Santa Squad)

Ali, nezaposlena nastavnica istorije umetnosti, prihvata posao u "Deda Mrazovoj ekipi", a zadatak joj je unese prazničnu atmosferu u kuću bogatog udovca, koji živi sa svoje dve ćerke. "Ali dok pomaže da ova ranjena porodica ponovo osetu magiju Božića, naći će i ono čemu se nije nadala - pravu ljubav", navodi se u opisu filma.

Personalni asistenti uneće "čaroliju praznika i naći pravu ljubav" i u Halmarkovim filmovima Christmas With the Darlings i f I Only Had Christmas, kao i u Lajftajmovom Homemade Christmas.

"Najsrećnije doba" (Happiest Season)

Kristin Stjuart i Mekenzi Dejvis igraju u jednom od prvih prazničnih LGBTQ filmova ikada. Harper svojim roditeljima nije rekla da je gej, ali zato dovodi svoju devojku Ebi kući za Božić. Abi planira da zaprosi Harper.

Praznične filmove sa LGBTQ tematikom, koja inače do 2020. godine nije ni postojala, snimili su i Halmark - The Christmas House i Lajftajm - The Christmas Setup.

Kako navodi Vulture, tu su filmovi čiji zapleti nisu mnogo originalniji, ali ipak ne liče na još dva, tri druga filma. Među njima su Candy Cane Christmas o ženi koja traži novu božićnu tradiciju, nakon što susedi otkažu njenu omiljenu (naravno, usput će naći i novog dečka); Holly & Ivy o Džeremiju, majstoru koji pokušava da pomogne Melodi da renovira svoju kuću, kako bi mogla da usvoji decu svoje drugarice koja umire.

Tu je i  A Very Country Christmas Homecoming o mladom bračnom paru koji želi da pripredi savršen prvi Božić, ali dolazak mladinog bivšeg svekra sve pokvari; Never Kiss a Man in a Christmas Sweather o razvednoj majci koja se sprema da proslavi svoj prvi Božić sama; The Christmas Doctor o lekarki koja dobija zaduženje da radi u klinici u malom gradu za vreme praznika.

Na listi su i Dashing Home for Christmas o dvoje stranaca koji zajedno pokušavaju da stignu do Sijetla na vreme za praznike; Time for Us to Come Home for Christmas o petoro stranaca koji dobijaju tajanstveni poziv da provedu Božić u jednoj gostionici; A Glenbrooke Christmas o bogatoj naslednici koja odlazi u mali grad Glenbruk kako bi se odmorila, međutim tamo upoznaje zgodnog vatrogasca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA