≫ 

Serija "Močvara" dobija nastavak: Radnja više neće biti u Beogradu

Snimanje novih epizoda počinje na leto, a evo šta se o njima zna

  • 6
Goran Bogdan Goran Bogdan u TV seriji "Močvara" / Foto: Promo

Napeta policijska serija "Močvara", nastala u produkciji kuća Firefly, "Baš Čelik" i "Telekom Srbija", dobiće drugu sezonu, saopštili su njeni tvorci.

Mračna priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, koja je podigla mulj u urbanoj močvari Beograda i Novog Beograda, stvorena je u kuhinji kreatorskog dua - Milene Marković i Olega Novkovića.

Posle emitovanja deset epizoda, koje su išle vikendom na Superstaru i RTS 1, autorski tandem priprema nastavak.

- Radimo na drugoj sezoni jer ju je produkcija Firefly naručila od nas. Nova sezona će takođe imati deset epizoda. Radnja se odvija leti i trebalo bi da se nastavak snima u toku leta 2021. Centralna lokacija neće biti Beograd, a ni Novi Beograd, već malo mesto u Srbiji, ali još "većamo" koje - otkriva za "TV novosti" reditelj Oleg Novković.

Okosnica prve sezone "Močvare" bila su ubistva tri žene, izvršena na izuzetno surov, ritualan način. Žrtve je povezivao slobodouman stil života i to što su majke sinova koji odbijaju da govore.

Rešavanja zločina poduhvatio se inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, zajedno sa kolegama Bobanom (Stefan Trifunović) i Milkom (Jana Bjelica). Nikola se tokom istrage suočavao sa sopstvenom prošlošću, ali i sadašnjošću u kojoj je dominirala figura supruge Maje Krsmanović (Marta Bjelica).

Sva je prilika da ćemo ove likove videti i u nastavku. Neki sporedni će se, kako saznajemo, takođe ponovo pojaviti, a biće i mnogo novih interesantnih junaka.

- "Močvara" nije psihološka, egzistencijalistička ili socijalna drama, već detektivska noar serija. Pravljena je u najboljem stilu nordijskih, HBO i Netfliks ostvarenja, ali sa specifičnim karakteristikama našeg podneblja, života i okolnosti. Estetika i naracija su univerzalne, a likovi, iako su sazdani na postulatima noar žanra, veoma su specifični, lokalni i obojeni našim bojama - Beograda, Novog Beograda, Srbije, kao i vremena prošlog i sadašnjeg. Vodilja je bio heroj u kom počivaju demoni, koji je stalno na ivici mraka i traži svoju pravdu. Mračna romantika me uzbuđuje i inspiriše. Zato sam hteo da se okušam u novoj formi i žanru, ali tako da bude naše, a univerzalno - zaključuje Novković.

Video: Nisam dobila ponudu za Žikinu Dinastiju: Miona Marković da li će zaigrati u kultnom filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđa

    27. novembar 2020 | 12:48

    Ako novi serijal bude kao prvi bolje i da ga ne snimaju. Prvu sezonu sam upamtio samo po vulgarnostima i pornografiji. Gledati to sa decom i roditeljima je samo za ludake normalno.

  • Ronaldinjo

    28. novembar 2020 | 03:25

    U ovom veku gluplju seriju nisam gledao.....Porediti je sa Senkama nad Balkanom i Državnim službenikom je greh....Sporo,dosadno,gluma loša skroz ..Pokušaj snimanja Skandinavskih noir serija na Srpski nacin....Jad i beda našta se bacaju pare...

  • TOMO

    27. novembar 2020 | 13:43

    Pa ti Pedja gledaj lepa sela ili bolji zivot za tebe i nisu serije ovoga tipa gde se mora razmisljati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA