≫ 

Dejan Aćimović iz serije "Kosti": Novokomponovani tajkuni rukovode našim životima, a nisu zaslužili

"Radim samo ono što želim, biram uloge u kojima mogu glumački da se pokažem u najboljem svetlu", ističe glumac

  • 2
Dejan Aćimović, Kosti

Foto: Promo

Dejana Aćimovića, hrvatskog glumca i reditelja, domaća publika poznaje iz brojnih filmova ("Bal-Kan-Kan", "Parada", "Ustav republike Hrvatske") i serija ("Montevideo, bog te video", "Južni vetar").

Za sebe kaže da je štreber i da, otkako je zašao u određene godine, prihvata samo uloge koje ga iskreno zanimaju:

- Radim samo ono što želim, biram uloge u kojima mogu glumački da se pokažem u najboljem svetlu.

Jedna od takvih uloga je i uloga biznismena Đure Kovača u TV seriji "Kosti", koju gledamo svakog vikenda na RTS-u. Dejan kaže da je poziv da bude deo ekipe serije prihvatio iz više razloga:

- Gledao sam prvi deo trilogije, "Meso" i veoma mi se svidelo. Pozvao me je Saša Hajduković, reditelj, i poslao mi scenario. Poznajem dobro kompletan rad Nikole Pejakovića, već od filma "Lepa sela lepo gore", od kada se družimo. Zaintrigirao me je, pročitao sam scenario, video da je jako lepo napisan i prihvatio sam odmah. I veoma sam srećan zbog toga.

- Đuro Kovač je jedan od novokomponovanih tajkuna, jedan od onih koji su ničim izazvani dobili novac. To su ljudi koji rukovode našim životima, a nisu to zaslužili - kaže o liku koji tumači.

Glumac dodaje da je već na snimanju znao da serija neće proći nezapaženo.

Dejan Aćimović, Kosti

Foto: Promo

- Odmah sam video da će to biti veoma dobro, od scenarija do rediteljske koncepcije, pristupa, postavke, realizacije. Sa druge strane, napravljena je odlična podela, imamo manogo fenomenalnih glumaca. Mene je Jovo Maksić iznenadio, jer ga ranije nisam gledao. On je genijalan glumac. Zatim, Boris Isaković, Nikola Rakočević... da ne nabrajam dalje, jedan za drugim sve vrhunski glumci.

Dejan kaže da ono što prikazuju "Kosti" nije daleko od naše realnosti:.

- Pogledajte samo novine koje nas svakodnevno informišu - pretvorile su se ili u žutu štampu ili u crnu hroniku. Istih pet naslova - ko je koga ubio, koliko je umrlo od korone, šta u svetu ne valja... Crna hronika je postala sastavni deo naših života i razmišljanja. Zato smo srećni zbog svakog lepog trenutka, zbog svega dobrog što nam se dogodi...

Dejan Aćimović, Kosti

Foto: Promo

Poslednjih godina, Aćimović je pre svega posvećen filmskoj režiji i upravo privodi kraju film o Ratku Rudiću, jednom od najuspešnijih sportskih trenera svih vremena, čoveku koji je u vaterpolu osvojio svešto je bilo moguće osvojiti.

U četvrtoj epizodi serije "Kosti" videli smo da je Đuro Kovač povređen u saobraćajnoj nesreći. Šta će se dešavati dalje, pogledajte u narednim epizodama, u subotu i nedelju u 20 časova, na prvom programu RTS-a.

Video: Jadran Malkovič o ulozi u seriji Azbuka našeg života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    3. decembar 2020 | 18:23

    ZAMISLITE KAKO JE MLADIMA KAD MORAJU OD TAJKUNA DA TRAZE POSAO -KAKVE SU TO UCENE -TREBA DA RADE BEZ PLATE MESECIMA I ONDA IM KAZU DA NISU ISPUNILI OCEKIVANJA!!! PONASAJU SE KAO MAFIJA I ZATO MLADI ODLAZE IZ SRBIJE I SA BALKANA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA