≫ 

Bora i Tika umrli jedan za drugim, u dva dana: Zajedno su igrali velikane u najboljoj srpskoj seriji

Igrali su u jednoj od najboljih domaćih serija - "Vuk Karadžić" (1987)

  • 6
tihomir arsic, borivoje kondic Printsrkin: Youtube/gragon, Mihajlo Stankovic

Tihomir Tika Arsić i Borivoje Kandić, dva velika glumca koja su preminula jedan za drugim, igrali su u jednoj od najboljih domaćih serija - "Vuk Karadžić" (1987). Serija prati život i rad prosvetitelja i reformatora srpskog jezika Vuka Кaradžića, kao i srpsku nacionalnu i kulturnu revoluciju tokom 19. veka. Režirao ju je Đorđe Кadijević, po scenariju koji je napisao književnik Milovan Vitezović.

Borivoje Kandić proslavio se učešćem u ovoj seriji. Igrao je mladog Vuka Karadžića i stekao naklonost i publike, i kritičara. Serija je obarala sve rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji, a činilo se da su ovom glumcu sva vrata širom otvorena.

Borivoje Kandić Borivoje Kandić / Printskrin: YT/ Serbo Media

– Krenuo sam za Podrinje, bio je prvi dan snimanja “Vuka Karadžića”, ali pukne guma na autobusu i ja krenem peške ka hotelu “Banja Koviljača”. Vidim stoji neka gomila ljudi, ne znam ko su, ali im kažem da treba da glumim Vuka Karadžića.

- Odmah su me stavili na konja i praćen aplauzima došao sam do mesta snimanja. Iako nepoznat, stigao sam kao zvezda. Posle, kada je serija emitovana, nisam mogao da verujem šta me je snašlo, bila je to nenormalna popularnost. Ta serija je, bez obzira na sve manjkavosti, imala neverovatan odjek.

- U to vreme sam živeo u Zemunu i jedne večeri sam u svom ulazu zatekao devojku koja je došla iz Virovitice i tu uporno čekala da bi me upoznala. Moja bivša žena čuva sanduke i sanduke pisama iz svih krajeva Jugoslavije. Naravno, sve to prođe, ali tada sam mislio da sam najvažnija osoba na planeti - govorio je on, piše Glorija.

U istoj seriji drugog velikog pisca, Branka Radičevića, igrao je Tihomir Arsić. Ovo je bila jedna od preko 50 uloga među kojima su Branko Radičević u seriji “Vuk Karadžić”, Jocika u “Velikom transportu”, Čajka u “Igmanskom maršu”, Buda u “Balkan ekspresu”, Todor u “Uslovnoj slobodi”, Inspektor u filmu “Dečko koji obećava”, Baron u “Ubicama moga oca”…

Tihomir Arsić preminuo je u juče u 64. godini posle duge i teške bolesti, a predlog njegovog Narodnog pozorišta u Beogradu je da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Veliki glumac će biti sahranjen u subotu, 12. decembra, na Novom groblju. Opelo počinje u 14h, a sahrana u 14:30h.

Video: Po ovome ćemo pamtiti Tihomira Tiku Arsića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA