Mirjana Karanović: Ne želim više da učestvujem u političkim bitkama

Slavna glumica poručila je da sada želi da se posveti marginalizovanim grupama, nasilju nad ženama, osobama sa hendikepom

  • 11
Mirjana Karanović Mirjana Karanović / Foto: Tanjug/KOMUNIKART/ NBABIĆ

Jedna od naših najvećih glumica Mirjana Karanović, koja je uvek bila poznata po društvenom aktivizmu, poručila je u intervjuu za magazin Karakter da više ne želi da učestvuje u političkim bitkama.

- Uvek sam mislila: kad si nezadovoljan time gde i kako živiš, nije fer da misliš da to neko drugi treba da reši. Ti si nezadovoljan, al’ nemaš ništa s tim. Uvek sam smatrala da čovek mora ličnim primerom da utiče na ljude, na ono što se oko tebe dešava. Uvek su me nervirali ti kritičari koji samo sede i kritikuju. Uradi nešto! Izađi na crtu! Kaži šta misliš! Zašto samo neko drugi? - rekla je Mirjana.

Kako je dalje dodala, verovala je da njen lični angažman ima uticaj, da to što ona kao umetnik radi, da to puno gledalište, ljudi koji dolaze u pozorište, da je to svet.

- I to jeste za mene čitav svet, ali prilično je otrežnjujuće kad shvatiš koliko ima sveta izvan pozorišta koji misle drugačije. Ono zbog čega sada ne želim da učestvujem dalje u ovim političkim bitkama - ja ne mogu to više, ne postoji ta vrsta interesovanja. Shvatila sam da moj uticaj na ljude treba da bude iz onoga čime se ja bavim - umetnost glume. Napunila sam neke godine i ne mogu više da gubim vreme na neke političke rasprave i borbe, iako to i dalje mene prati. Ako me nešto u društvenom angažmanu danas zanima - to su marginalizovane grupe, nasilje nad ženama, hendikepirani, drugačiji… Kako da se uklope u društvo, iako postoji otpor prema njima - izjavila je Mirjana Karanović.

Bez stava o vlasti i opoziciji

Ona je rekla da uopšte više ne želi da iznosi svoj stav ni o vlasti ni o opoziciji.

- Oni su takvi - kakvi su. I svi znamo kakvi su - konstatovala je Karanovićeva.

Naša kultna glumica je naglasila da želi da se menja, da do kraja života na neki način napreduje, da nekako proširuje svoj duhovni prostor i granice, i razbija predrasude i o sebi samoj i o drugim ljudima.

Glumica se u životnoj i umetničkoj ispovesti, osim bogate glumačke karijere, osvrnula i na svoju društvenu hrabrost, borbu protiv nepravde, osvajanje građanskih sloboda, promovisanje prava manjinskih zajednica…

Video: Prelepa srpska glumica sa neopisivom emocijom na suvo otpevala Džejev hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    12. decembar 2020 | 10:04

    Za glumu svaka joj čast, a politika podržavati svoje prijatelje i one koji su na vlasti bili i otišli???Ti njeni ostavili katastrofalno stanje gde god pogledaš, a njihovo na vlasti, mnogih, samo lični interes i kako bi obezbedili sebe, a onda koliko stigne za Srbiju...oni i nisu bili vlast za narod Srbije, već slušali i provodili ono šta su zagovarali rušitelji Srbije,oni šta su nas bombardovali...

  • Bili

    12. decembar 2020 | 10:36

    Drago mi je da ste i vi Mirjana dosli pameti. Bolje ikad nego nikad. Jos da se prestanete skidati u tim godinama bili bi ste zena za primjer.

  • Срб

    12. decembar 2020 | 11:43

    Па наравно да не желиш кад си одрадила и дебело наплатила

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA