≫ 

"Život u kriminalu je robija pre robije": Nova serija "Klan" razbija ideju o herojstvu asfalta

Prva epizoda serije biće emitovana 25. decembra na kanalu Superstar TV, a sutradan, 26. decembra na RTS

  • 11
Serija Klan Serija "Klan" / Foto: Promo

Na onlajn konferenciji za medije koja je danas održana povodom početka emitovanja nove hit TV serije "Klan" prisustvovali su Boban Skerlić- kreator serije, scenarista i režiser, glumci: Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Ivan Zarić i Miloš Petrović Trojpec, kao i Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Boban Skerlić, kreator serije, scenarista i režiser TV serije "Klan", osvrnuo se na prikaz života u kriminalu koji ova serija prikazuje.

Serija Klan Boban Skerlić tokom snimanaj serije / Foto: Promo

- Život u kriminalu je život u strahu. Nikakve slobode tu nema. To je robija i pre robije. Svako svakom radi o glavi, tlači onog ispod sebe i vreba priliku da smakne onog iznad sebe i da eliminiše konkurenta. Na delu je nekakav perverzni darvinizam sa štanglom u ruci i metkom u cevi.

Kako to izgleda publika će moći da vidi na primerima dva glavna lika - Šoka i Paše - sitnih kriminalaca koji se igrom slučaja, ali i zahvaljujući nizu loših odluka, brzo penju na lestvici podzemlja. Šoka igra mladi glumac  Aleksandar Dimitrijević.

- Dejan Šolević Šok je osoba koja je okupila i koja vodi ljude u klanu. Njegova energija i način komunikacije su ga predodredili da bude vođa klana. Šok je kao nenavođeni projektil, svakog trenutka se očekuje eksplozija kao i katastrofalne posledice po okolinu. Njegova unutrašnja poluga za kontrakarakteristiku lika je ogroman strah iz koga Šok crpi svu agresiju i instinkt za preživljavanje - opisao je Dimitrijević svog lika.

Serija Klan Nedim Nezirović i Aleksandar Dimitrijević / Foto: Promo

Još jednu mladu nadu domaće glumačke scene, Nedima Nezirovića, vidimo u ulozi Paše.

- Ova serija ne koketira sa kriminalom i ne glorifikuje ga. Ovo nije krimi sadržaj na kakav je navikla ovdašnja publika. Ona kriminal ne stavlja na pijedestal već ga razotkriva, demistifikuje, i glavne „anti junake“ predstavlja onakvim kakvi oni jesu: uplašeni, beskrupulozni, bahati, alavi, nesigurni, impulsivni, emotivno rastrojeni, moralno osakaćeni... Ako je nekom takav način života dopadljiv, to već nije problem serije, to je problem poremećenih vrednosti - istakao je Nezirović.

Furtulu i Kamilicu, momke iz istog miljena, igraju Ivan ZarićMiloš Petrović Trojpec.

- Da bismo nešto pobedili ili prevazišli moramo da ga razumemo, da shvatimo kako funkcioniše. Da ne ulepšavamo, ovde se radi o zlu. Pitko i lako Skerlić priča priču o razvoju i funkcionisanju zla. Tu “čašu žuči” spretno prepliće medom u formi humora koji raste iz slabosti i nedoraslosti “junaka”. I time razbija ideju o herojstvu asfalta. Furtula je vrlo operativan, spretan , inteligentan. Za razliku od većine bez ambicije da se popne na tron. Toliko je dugo u tom svetu mraka i straha da je to promenilo njegovu dušu - istakao je Zarić, dok Petrović dodaje:

Serija Klan Ivan Zarić kao Furtula / Foto: Promo

- Kamilica je jedna od karika u tom klanu. Neki likovi u seriji imaju biografske poveznice sa istorijskim ličnostima, dok je Kamilica izmišljen lik, koji sam sam gradio. Kao u politici, tako i u kriminalu postoji preletanje, Kamilica je jedan od tih, silom prilika, preletačevića.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i mutimediju Telekom Srbija grupe, ukazao je da će prvi seriju moći da odgledaju korisnici aplikacije Arena Cloud.

- Ulazak Telekoma Srbija u produkciju serija pre dve godine značajno je unapredio produkciju u Srbiji i pružio šansu mnogim mladim autorima i glumcima. Nastavak uspešne saradnje Telekoma i Firefly-a donosi nam "Klan", po tematici seriju drugačiju od svih do sada. Nastanak ove serije poklopio se i sa nastankom naše aplikacije Arena Cloud, tako da su korisnici ove aplikacije imali eksluzivno pravo da prvi odgledaju sve epizode "Klana" i njihove dosadašnje reakcije su nam potvrda da je pitanju serija vrhunskog kvaliteta.

Serija "Klan" je drama sa elementima tragikomedije, koja publici na komičan i dinamičan način dočarava priču o uzdizanje dva sitna kriminalca iz provincije u svetu mračnog podzemlja, koji uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupuloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili… Na marginama tog sveta su Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi koji tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do nezapamćenih visina.

Pored Aleksandra Dimitrijevića, Nedima Nezirovića, Ivana Zarića, Miloša Petrovića Trojpeca u “Klanu” ćemo gledati i Vladimira Кovačevića, Nenad J. Popovića, Mladena Sovilja, Uroša Jovčića, Miloša Tanaskovića i druge. Kreator, reditelj i scenarista serije “Klan” je Slobodan Skerlić, koji je poznat po režiji filmova Do koske i Top je bio vreo. Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenograf je Kiril Spaseski, kostimograf je Tanja Radišić, šminka Dubravka Bušatlija.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija koji stoje iza ovog originalnog TV projekta najavlju da je premijerno emitovanje planirano za 25. decembar na kanalu Superstar TV, a sutradan, 26. decembra na RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 15. decembar 2020 | 08:08

    Samo snimaju ovakve serije da se klinci loze.

  • Rony

    15. decembar 2020 | 06:36

    Ne znam cemu takve serije jer više utiču lose na mlade nego dobro

  • Veteran

    15. decembar 2020 | 00:10

    Manite više ove gluposti, klinci se lože ko kazan za rakiju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA