≫ 

Od surovog Engleza do efendi-Mite: Dragan Mićanović oduševio publiku ovim ulogama

Koja vam se uloga Dragana Mićanovića najviše dopada?

  • 11
Serija Dragan Mićanović u seriji "Kosti" / Foto: Bosonoga produkcija

U ulozi doktora Alekse Radaka gledamo ga u trećoj sezoni serije "Urgentni centar", dok u "Kostima" igra misterioznog i prepredenog Engleza. Uskoro ćemo ga kao Perišu ponovo gledati u seriji "Dug moru", a nakon toga u filmu "Hadžijino zvono" i seriji "Nečista krv" u ulozi efendi-Mite.

Dragan Mićanović je svojim transformacijama oduševio publiku kraj malih ekrana ove godine, koja u predstojećem projektu, zaosnovanom na delima Bore Stankovića, od njega ne očekuje ništa manje. Naročito upadljiva je uloga Engleza u drugom delu banjalučke trilogije koja se trenutno emituje ne RTS-u.

- Radeći sa Sašom Hajdukovićem, rediteljem serije "Kosti", videlo se da zna šta radi, a i predložak teksta Nikole Pejakovića bio je divan za igru, a meni poseban izazov. Igrati takvu ulogu, praviti maltene nov jezik, sve je izmešano sa engleskim rečima.

Englez je surovi hladnokrvni ubica, sofisticiran i opasan, potpuno različit od ljudi kojima je okružen. Negde je oličenje čistog zla. Mnogi će da "daju jedan dinar da uđu, a dva da izađu" iz tog kola zla. Biće veoma zanimljivo do kraja - opisao je Mićanović za RTS.

Zadnja klapa serije "Nečista krv" pala je početkom decembra, a efendi-Mita, kog Mićanović igra u ovoj seriji i filmu "Hadžijino zvono", poseduje dramu kakva može da izađe iz pera Šekspira, smatra ovaj glumac.

- Ne znam kako bih opisao moje uživanje radeći na tako velikom projektu. Prvenstveno jer je delo Bore Stankovića tako divno upakovano, ne samo "Nečista krv", već se kroz scenario provlače likovi iz njegovih raznih romana, drama i pripovedaka.

Bora Stanković Borisav Stanković / Foto: Wikipedia

- Kada čitate Boru Stankovića, vama prosto igra u stomaku, to su velike i potresne teme i izazivaju snažne emocije. Ovaj tekst mi je toliko značajan i smatram da je jako dobar jer su uspeli da tu veliku dramu koja se odvija na stranicama prenesu na ekran. Nadam se da će se publika poistovetiti sa njima, a i kroz specifičan govor južne Srbije osetiti bliskost sa tim ljudima i saznati odakle koreni velikih, emotivnih i životnih, problema koje nas muče i dan-danas - kazao je Mićanović.

Dragan Micanovic, dug moru "Dug moru"/ Foto: Promo

Za "Dug moru" rekao je za Novosti da je jedna lepa zamisao koja se ostvaruje kroz drugu sezonu.

- Radili smo u prelepim eksterijerima i objektima Luštice i delom u Beogradu. Ne izmeštamo priču, već nastavljamo dalje uz flešbekove. Nastavljamo priču o tragediji koja je zadesila tu porodicu i isplivala na površinu. I dalje ih muči tragedija koju su napravili u drugoj sezoni, pokušavamo da saznamo šta se dešava u priči o toj mističnoj Luštici -preneo je on.

Koja vam se uloga Dragana Mićanovića najviše dopada?

Video: Koliko Nemanjići liče na prave Nemanjiće?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    17. decembar 2020 | 22:09

    Fenomenalan glumac, izuzetno lep muskarac i oduvek mi je fascinantno koliko je nenametljiv, nema društvene mreze, nije dao bukvalno 10 intervjua za 30 godina karijere... Tako je tiho, bez skandala i laktanja dospeo u sam vrh naseg glumista.

  • Lemi

    17. decembar 2020 | 16:09

    Fenomenalan glumac....igrao je i FILOZOFA maestralno

  • ja

    17. decembar 2020 | 21:03

    Maestralna gluma u seriji Kosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA