• 0
 ≫ 

Film "Misija Arktik" dobitnik nagrade za najbolju animaciju

 ≫ 

Ovaj film se inače kotira kao jedan od najgledanijih animiranih ostvarenja na Netflix-u u Americi ove godine, dok su i njegovi nastavci jednako uspešni na digitalnim platformama

  • 0
Arctic Dogs

"Misija Arktik" / Foto: Promo

Animirani film "Misija Arktik" (Arctic Dogs), na čije likove intelektualna prava poseduje produkcijska kuća Iervolino Entertainment, osvojio je Pulčinela nagradu za Najbolju animaciju, na tradicionalnom italijanskom festivalu Cartoons on the Bay, posvećenom filmu, televiziji i animaciji.

Ovaj film se inače kotira kao jedan od najgledanijih animiranih ostvarenja na Netflix-u u Americi ove godine, dok su i njegovi nastavci jednako uspešni na digitalnim platformama. Naime, kompanija Iervolino Entertainment, koja je ove godine osnovala Iervolino Studios u Srbiji, prošlog decembra je otkupila intelektualna prava za sedam likova iz filma Misija Arktik, uključujući prava na prodaju, korišćenje muzike, štampu, kao i komercijalna prava, sa ciljem produkcije različitih animiranih kratkometražnih formata

Među njima su i "Pafini" (Puffins), animirani serijal sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, u čijem su stvaranju učestvovali i zaposleni u domaćem Iervolino Studios, a koji se našao na prvom mestu po gledanosti na Apple TV platformi u prvoj nedelji prikazivanja. Sličan uspeh postigli su i "Arktički drugari" (Arctic Friends), animirani serijal koji prati polarnu lisicu Svifti, a koji je bio najgledaniji dečiji i porodični naslov na istoj platformi u Italiji.

- Kontinuirani uspesi filma "Misija Arktik" još jednom dokazuju da je naše investiranje u intelektualnu svojinu bila dobra odluka i u tom pravcu ćemo nastaviti da idemo i u budućnosti. Takođe, neizmerno mi je drago što je upravo čuveni festival Cartoons on the Bay prepoznao naš rad i to mi govori da je kvalitet naše animacije trenutno među najboljima na tržištu - rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment.

Video: Snimljen pravi Smor iz Pingvina sa Madagaskara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA