≫ 

Koliko legendi na jednom mestu: Uz njih smo nekada proslavljali praznike

Osećate li nostalgiju?

  • 0
Obraz uz obraz, Dragan Nikolić, Milena Dravić Printskrin: YT/yugosound

Novogodišnji program u Srbiji, sudeći po društvenim mrežama, nije baš ostavio veliki utisak na publiku. Više od prepričavanja novih sadržaja, ovih se dana dele oni stari, pa i prilično stari, koji sećaju na neka sasvim drugačija vremena.

Insert iz emisije "Obraz uz obraz" ovih je dana naročito popularan na društvenim mrežama.

U njemu su, pored voditelja Milene Dravić i Dragana Nikolića, učestvovali i ekipa serije "Pozorište u kući" - Vlastimir Đuza Stoijiljković, Stanislava Pešić, Olga Ivanović, Ljiljana Lašić i Goran Trifunović, potom Svetlana Bojković, Milan Gutović, Leo Martin, Dragan Stojnić i Lidija Kodrič.

Nažalost, ova emisija se više ne emituje, a polovina umetnika iz ove epizode više nije s nama, što je samo još jedan razlog da više poštujemo i volimo one koji jesu.

Kako su korisnici mreža naveli, insert budi nostalgiju na neke mirnije godine i ističu kako je to bilo doba prave elegancije na televiziji.

- Smireno, otmeno, elegantno, prekrasno, dostojanstveno, pristojno, svečano. Kao druga planeta od sadašnjeg vremena - neki su od komentara na mrežama. 

Podsetimo, emisija "Obraz uz obraz" emitovala se od 1972. do 1974. a režirao ju je Zdravko Šotra. Ukupno je snimljeno i emitovano 18 epizoda, a domaćini programa su bili glumci Milena Dravić i Dragan Nikolić. Šou je bio koncipiran kao kombinacija skečeva i muzičkih numera, a u njemu su učestvovali mnoge u to vreme popularne ličnosti kao što su Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Josipa Lisac, Sedmorica mladih, Leo Martin, Arsen Dedić itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA