≫ 

"Mila moja, ja ne verujem": Snežana Bogdanović se oprostila od Mire Furlan

Obe glumice su tokom najturbulentnijih godina otišle sa ovih prostora u SAD

  • 2
Snežana Bogdanović, Mira Furlan Snežana Bogdanović se oprostila od Mire Furlan / Foto: ATA Images, Profimedia/Zuma Press

Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, a zetečna tužnom vešću od nje se oprostila i koleginica i prijateljica, glumica Snežana Bogdanović.

- Mila moja, ja ne verujem... Legendo najveća, pameti, talentu, lepoto.. bol i velika tuga - napisala je Snežana na Instagram storiju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

Bogdanović je takođe podelila Mirine reči na svom Instagram profilu.

- Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. “Svi smo mi materija iz zvezda”, odjednom se setim reči Delin iz Džoovog scenarija. Nije to tako loše. Ne plašim se. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osetim lepotu oko mene. I da udahnem, ispod tamnog neba punog zvezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve - navodi se u objavi.

Podsetimo, Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živela je u Americi gde je emigrirala sa suprugom rediteljem Goranom Gajićem zbog rata i političkih tenzija u Jugoslaviji.

U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija.

U karijeri ostavrila brojne zapažene uloge u filmovima i serijama jugoslovenske produkcije poput onih u filmovima: "Otac na službenom putu", "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Lepota poroka", "Kiklop"...

Takođe, i u SAD je gradila uspešnu karijeru, a publika je najviše pamti po ulozi Delen u naučno-fantastičnoj seriji "Babylon 5" i ulozi Danijel Ruso u seriji "Izgubljeni" (Lost).

Video: Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA