≫ 

Američki "Variety": Ustaše su ubilačke siledžije, ali "Dara iz Jasenovca" je prerušena propaganda

 ≫ 

"Svedočanstvo je oholosti industrije Holokausta da neskriveni deo srpske nacionalističke propagande poput "Dare od Jasenovca" Petra (Predraga) Antonijevića, obučene u odeću koncentracionog logora, može naći distribuciju van svoje rodne zemlje. Manje iznenađujuće je što je predat na razmatranje za Oskare", piše uticajni američki medij

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ssss
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • nikola

    09. februar 2021 | 19:56

    Zato poslije ww2 nisu popisane zrtve Jasenovca ,kada se lako mogao utvrditi broj stradalih.?Ko je to ometao i nije dozvoljavo ,o tome treba raspraviti.Kazu oko 80 000 hiljada ,a samo Jevreja je stradao oko 30 000 pa Roma jos vise , a to je sve zanerarivo u odnosu na broj stradalih Srba...

  • Ponosna srpkinja

    03. februar 2021 | 13:49

    Nikakva propaganda tu nije u pitanju vec cista istina o kojoj se, nazalost, predugo cutalo. Istina se ne moze ubiti, izadje na svetlost dana i neispricana prica je napokon tu da je svet cuje i vidi, suocen sa uzasom najstrasnije istine ikada. Svet ce da vidi surovost kakva nikada nije vidjena u istoriji covecanstva. Zverstva nad neduznom decom koja su mucena i ubijana na nacin koji zdrav covek sa trunkom ljudskosti u sebi ne moze da pojmi niti nasluti. U strasnim decijim logorima su na najuzasnije nacine ubijali bracu i sestre od nasih deka i baka i treba svet da sazna o tome. Zverima porucujem da nisu uspeli da nas zatru, postojimo, postojacemo za vjeki vjekova. A njihovim potomcima porucujem ne branite neodbranjivo, ovo Bog ne prasta, ovo se ne zaboravlja i sigurna sam da za ovakve neljude postoji poseban krug pakla.

  • istina

    29. januar 2021 | 06:57

    Gledao sam uskoro na Netflix neki dokumentarac Drugi Svetski rat u boji. I u jednoj od epizoda se pominju logori u evropi. I zamislite, nigde se ne pominje Jasenovac. Onako slikovito su na mapi prikazali logore po celoj evropi a na Balkanu ništa. Znaci poludeo sam! I posle toga kad mi sami napravimo propagandu onda oni kažu da ne sme tako. P kad vi nećete onda ćemo mi sami. Kakav bezobrazluk!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA