≫ 

Nebojša Milovanović je na prijemnom za FDU "pao kao kruška", a već iduće godine saznao zašto

Nebojšu Milovanovića gledamo u "Tajne vinove loze"

  • 3
Nebojša Milovanović, Tajne vinove loze Nebojša Milovanović / Printskrin: YT/RTS Prikazuje

Naš proslavljeni glumac Nebojša Milovanović bio je gost Vesne Dedić u emisiji "Balkanskom ulicom", gde se između ostalog prisetio studentskih dana, ali i toga kako na prijemnom ispitu za Fakultet dramskih umetnosti prvi put nije imao sreće.

- Iz Valjeva sam prvi put otišao ’93. godine da studiram veterinu. Pao sam na Fakultetu dramskih umetnosti kao kruška. Bilo je 600 kandidata, nisu me ni pogledali. Te godine je klasu primao pokojni Milenko Maričić, ali je već bio bolestan i nije mogao da bude na prijemnom ispitu. Veće je bilo sačinjeno od svih profesora sa katedre, a glavni profesor je bio Vladimir Jevtović, koji je sledeće godine primao klasu. Ja sam upisao kao odličan učenik Valjevske gimnazije veterinu samo da tih godina ne bih išao u vojsku i dao sam prvu godinu u junu, i onda sam otišao na prijemni za glumu - ispričao je Milovanović.

- Profesor Vladimir Jevtović bio je u komisiji. Ja sam ušao od 700 kandidata u uži izbor, i tamo sam napisao da sam već polagao i on mi kaže ‘vidim da ste već bili’, ja kažem ‘da’ i on mi odgovara ‘znam, zapazio sam vas, nisam želeo da vas primim u tuđu klasu, čuvao sam vas za svoju - ispričao je Nebojša Milovanović u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Nebojšu Milovanovića ovih dana gledamo u seriji "Tajne vinove loze" na RTS-u, u kojoj igra Zorana Tomovića, Vukovog brata i eksperta za vino, kog more nepotpuna sećanja na Teodorinu smrt, strah da ju je on ubio, i problemi sa alkoholom u koji beži kako se ne bi suočio sa prošlošću.

Video: Rođenje sina kao inspiracija: Nebojša Milovanović o netipičnoj pozorišnoj formi kroz koju pripoveda lične priče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA