U filmu "Otac" igra ćerku Gorana Bogdana: Ovo joj je prva uloga, a jedna scena teško joj je pala

Ajla nije očekivala da će baš ona biti izabrana

  • 13
Otac, Goran Bogdan "Otac" / Foto: Maja Medić

Ajla Šantić je mlada glumica iz Prijepolja čije se ime mnogo puta pominjalo u medijima prethodnih dana, a za to je zaslužna njena  uloga u filmu „Otac“ reditelja Srdana Golubovića koji je dobio mnogobrojne nagrade.

Priča prati oca Nikolu kome je Centar za socijalni rad oduzeo decu, pa on odlučuje da krene peške na put od 300 kilometara do Beograda kako bi se borio da ih vrati kući.

- Film je težak i budi osećanja koja su vrlo bolna. Tužno je to što je to stvarna priča o tom čoveku. Uloga ćerke Sonje bila je teška zato što sam trebala da pokažem osećanja - objašnjava Ajla za ZoomUE.

Na kastingu koji je održan u Priboju učestvovalo je preko 250 dece, a kako kaže Ajla nije očekivala da će baš ona biti izabrana.

- Prvo su snimili kako ja govorim i onda su me posle 7 dana pozvali i rekli mi da dođem na kasting u Priboj - kaže ona.

Početna scena filma postavlja pitanje koliko očajna mora da bude majka koja je spremna da zapali sebe i svoju decu, a Ajli je upravo taj deo priče bio najstrašniji i najteži za snimanje.

- Ta scena mi je bila jako teška, pogotovu kad je htela i nas, decu da zapali. U potpunosti sam se prepala, nisam znala šta da radim. Zatvorila sam oči i kad me brat povukao samo sam pomislila da je dobro što nisam zapaljena. Takođe, bilo je veoma emotivno kada majka drži govor - govori glumica.

Film "Otac" premijerno je prikazan u Sava centru, a premijeri su prisustvovali i mnogi poznati glumci.

- Bilo je odlično zato što su tu bili naši popularni glumci, a i kada smo izašli na binu i kada smo se poklonili, sve to je ostavilo veliki utisak na mene - ističe Ajla.

"Otac", filmsko ostvarenje reditelja Srdana Golubovića dobilo je brojne nagrade među kojima su dve sa prestižnog filmskog festivala Berlinal, a slike Srbije koje su predstavljene publici u Berlinu su propale fabrike, korumpirani sistem i siromaštvo koje tera ljude u očaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    7. februar 2021 | 17:14

    DALI SU OCU VRACENE VERKE UZ POMOC DRZAVE ILI JE JOS UVEK MUCKA VLASTI U PITANJU I OTIMACINA DECE !!! SRAMOTA BRE !!

  • Срб

    7. februar 2021 | 18:06

    Нормално да је награђен кад је Србија представљена у најгорем светлу Па господине голубовићу ко вам брани да своју светску каријеру редитеља наставите у срећнијој земљи

  • Kaka

    7. februar 2021 | 15:00

    Film je ocajan, dosadan i spor. Tema je dobra ali je film smor teski. Mnogo nebitnih scena, taman kad ocekujes da ce nesto da se desi, a ono corak. Prikazuju lika 5 minuta kako hoda cestom. Veliko razocarenje 👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA