≫ 

Marko Vasiljević o "Tajnama vinove loze": Sloboda mi glumi majku, a tek je 10 godina starija od mene

"Taj dečko je odrastao kako je odrastao i preuzima na sebe neku odgovornost koju možda nije planirao u životu"

  • 5
Marko Vasiljević, Tajne vinove loze Marko Vasiljević / Foto: Promo/RTS

“Tajne vinove loze” trenutno je najpopularnija domaća serija u zemlji. Svake večeri na Prvom programu, gledaoci mogu da prate drame i borbe dve vinogradarske porodice. Starijeg Verinog (Sloboda Mićalović) sina – Marka Smiljanića, preduzetnika, koji je obnovio stari očev i dedin vinograd i desna je ruka svojoj majci, glumi mladi Marko Vasiljević. Rođen je u Vrbasu 1991. godine, a glumu je diplomirao 2014. godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u klasi profesoke Jasne Đuričić.

Do sada smo ga gledali u filmu “Zaspanka za vojnike” i seriji “Ubice moga oca”. Kaže da ga gledanost kada nešto radi nikada ne zanima, ali ovog puta ga je prijatno iznenadila.

- Mi smo se trudili pored ovakvih zapleta da to ne bude klasična sapunica, nego da to bude nešto životno što većina ljudi može da prepozna u nekim odnosima i situacijama. Recimo ne moramo svi biti tajkuni da

bismo osetili život na svojoj koži - ispričao je Marko.

Lik kojeg tumači - Marko Smiljanić, ne voli laž i preke je naravi. Ljubomoran je na bilo kog muškarca koji se približi Veri jer je majka za njega svetica.

- Taj dečko je odrastao kako je odrastao i preuzima na sebe neku odgovornost koju možda nije planirao u životu da mu se desi i kroz seriju gledamo na koji način se on nosi s tim“, rekao je mladi glumac o svom liku. Prvobitno je video kao izazov to što će glumiti sina Slobode Mićalović, zbog male razlike u godinama. Ali kako se snimanje odvijalo uspeli su da se prilagode i povežu.

- Sa Slobodom je bilo predivno igrati, iako je u početku svima bilo pitanje kako će to izgledati, i produkciji i njoj i meni, jer je razlika u stvarnom životu između nas dvoje 8 ili 9 godina, a morali smo da igramo majku i sina. Ali s obzirom da je meni majka mlada, ja sam nekako iz tog odnosa najviše povukao paralelu. Jer meni Sloba u seriji koliko god jeste majka, s druge strane mi je najveći oslonac i najbolji prijatelj u životu. Stvarno je velika privilegija imati nekog kao što je Sloboda Mićalović za partnera na snimanju - podelio je svoje iskustvo Marko Vasiljević i dodao da mu je rad sa celom ekipom ostvarenje sna:

- U jednom trenutku sedim u kadru sa Vojinom Ćetkovićem i Darom Džokić i ja sam nasmejan, ali ja ne moram tu ništa da glumim jer moj osmeh dolazi iz privatnih razloga. Ja sam srećan što sam sa njima, a odrastao sam gledajući ih. Svi glumci su maestralni i imao sam mnogo da naučim od njih.

S obzirom da je u životu imao iskustva sa raznim poslovima i privatno se bavi gajenjem oraha, scene u vinogradu mu nisu predstavljale izazov: „Imam iskustva sa „zemljanim“ radovima. Odrastao sam tako i ceo život se bavio raznim poslovima, tako da mi je to značilo da znam šta se radi uopšte u vinogradu, da ne bude samo da šetamo kroz njega“, ispričao je glumac i dodao da se nada i zbog sjajnih reakcija publike očekuje drugu sezonu popularne serije.

Video: Miloš Biković i Anja Alač ponovo zajedno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moralna serija

    10. februar 2021 | 23:27

    Divan decko,odusevljavas me svojim osmehom. Serija je predivna,radnja realisticna(bravo za g- dju Bobic Mojsailovic)nema nemoralnih scena sto mi je jako bitno,kulturna,serija koja salje jake poruke.Glumci su zaista uglavnom jako dobri,poznati Cetkovic bracni par,Dara Dzokic,Krivokapic....

  • žir

    10. februar 2021 | 22:51

    Odličan glumac, a serija je triler drama,koja se gleda u jednom dahu. Hvala nadležnima što se prikazuje svaki dan.

  • 123

    10. februar 2021 | 21:28

    Mare..., bil je...priznaj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA