≫ 

Srpski film "Kelti" na čuvenom Berlinalu: Svetska premijera ostvarenja Milice Tomović

U "Keltima" igraju Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović...

  • 0
Milica Tomović Milica Tomović / Printskrin: YT/ Moj Bečej

Debitantski igrani film Milice Tomović "Kelti" imaće svetsku premijeru u programu Panorama na Berlinskom filmskom festivalu.Čuveni Berlinale se ove godine održava 71. put, a zbog pandemije imaće prilagođeno izdanje.

Od 1. do 5. marta biće održan Industry Event, tokom koga će filmski profesionalci i akreditovani novinari moći onlajn da vide filmove u svim takmičarskim programima. Žiri će tada proglasiti i pobednike, ali će ceremonija dodele nagrada biti organizovana tokom "Letnjeg specijala", od 9. do 20. juna, kada će većina filmova biti prikazana "uživo", u bioskopskim salama.

"Kelti" su, po rečima rediteljke Milice Tomović, porodična drama sa elementima komedije, pisana sa željom da se stvori zabavan, lud, nostalgičan i emotivan film "za koji će publika poželeti da se nikada ne završi".

- To je film o nestanku jedne zemlje i gubitku identiteta koji su prikazani kroz tri različite generacije unutar jedne porodice i njihove svakodnevne rutine, a tokom priprema rođendanske zabave za najmlađu kćerku. Zamisao je bila da se istovremeno pozabavim i svojim detinjstvom i svojim životom odrasle osobe i da, pružajući tačku gledišta osmogodišnjakinje na taj period, sebi obezbedim priliku da, sada kada sam i sama u tim njihovim godinama, u potpunosti razumem ono kroz šta su moji roditelji prolazili tada - kazala je Milica, koja je, uz Tanju Šljivar, i autorka scenarija.

U "Keltima" igraju Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA