• 0

Sanja Moravčić je u "Dari" glumila lik Diane Budisavljević: "Igrati takvu heroinu je izuzetna čast"

- Važno je govoriti o Jasenovcu i tom stradanju da bi naša deca znala da je i u tim strašnim vremenima bilo ljudi, poput Diane, koji nas uče lekcijama o čovečnosti - rekla je glumica

  • 0
SANJA MORAVCIC, Dara iz Jasenovca

Sanja Moravčić kao Diana Budisavljević u filmu "Dara iz Jasenovca" Printskrn: RTS

Sanja Moravčić, glumica Narodnog pozorišta iz Subotice, u filmu "Dara iz Jasenovca" glumi lik Diane Budisavljević, žene koja je tokom Drugog svetskog rata spasla 15.336 dece iz ustaških logora.

Ona je u razgovoru za "Kurir" navela da joj je čast što je igrala ovu heroinu.

- Izabrana sam na kastingu. Igrati takvu heroinu je izuzetna čast, ali i velika odgovornost. Njena čovečnost je velika. Tema ovog filma je ipak bila Dara i njen put. Diana se pojavljuje tek na kraju - rekla je Sanja, i navodi da nije osetila teret što je Dianu glumila hrvatska glumica Alma Prica u ostvarenju "Dnevnik Diane Budisavljević".

- Ne mogu ja da se poredim s velikom Almom. Diana je kao ličnost toliko velika da zaslužuje još filmova i da se govori o njoj. Važno je govoriti o Jasenovcu i tom stradanju da bi naša deca znala da je i u tim strašnim vremenima bilo ljudi, poput Diane, koji nas uče lekcijama o čovečnosti - ističe subotička glumica.

SANJA MORAVCIC, Dara iz Jasenovca

Printskrn: RTS

Kao što je poznato, Dara i njen brat Buda odlaze do autobusa  koje je uz pomoć Crvenog krsta dovela Diana.

- Došla sam pred kraj snimanja, kao što je publika videla na filmu. Bilo je sve autentično. Statisti su stajali sa tom decom. Sjajni mladi glumci iz Bosne, Dara i njen brat Budo... Samo su osećanja navirala. Pomislila sam samo na tu decu koja nisu mogla da odu iz tog pakla. Zamišljala sam u glavi sve njih koju su ostali ili na one koji su bili razdvojeni od svojih majki - rekla je glumica, a za kraj razgovora je poručila:

- O Jasenovcu treba da učimo da nam se ovakvo zlo više nikad ne ponovi - navela je ona.

Video: Aleksandar Vučić: Dara iz Jasenovca snimljena je na moju inicijativu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima