≫ 

Zafranović o podudarnosti "Dare" i "Djece Kozare": "Fascinantno je kakvom je brzinom to napravljeno"

- Mi ne odustajemo, radimo svoj posao. Moguće je da se snimi više filmova o istoj temi - rekao je režiser

  • 20
Lordan Zafranović Lordan Zafranović Printskrin: TV Nova

Poznati režiser Lordan Zafranović uključio se u emisiji "Probudi se" televizije Nova S gde je govorio o podudarnosti između filma "Dara iz Jasenovca" i "Djece Kozare". Podsetimo, Biljana Srbljanović je u svojoj oprišnoj objavi pisala o sličnostima između ova dva projekta.

Zafranović, koji je godinama konkurisao za neophodna sredstva, kako bi i sam snimio film o zloglasnom logoru po scenariju "Djece Kozare" scenariste Arsena Diklića, dao je svoj komentar na celu priču.

- Fascinantno je kakvom je brzinom to napravljeno i dovelo nas sve pred gotov čin. Iznenađeni smo i zaprepašćeni da je neko uzeo gotovo iste likove, istu temu, ista mesta i teritorije, isto vreme kada se film dešava. Fasicnirani smo bili da je to sve moguće u tako kratko vreme - rekao je Lordan i dodaje:

- Mi ne odustajemo, radimo svoj posao. Moguće je da se snimi više filmova o istoj temi, ali je fascinanatan način na koji je to napravljeno u poslednje dve godine. Meni niko ne može uzeti ništa, jer mi želimo da napravimo film koji će biti prepoznat u celom svetu i koji će da ispoštuje talenat velikog Arsena Diklića - rekao je Zafranović.

Pogledajte šta je sve rekao na ovu temu Lordan Zafranović:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    24. februar 2021 | 13:17

    Za neupucene Lordan Zafranovic je proglasen "persona non grata" za vreme rata u Hrvatskoj jer je napravio dokumentarni film Krv i pepeo Jasenovca. Zato je i otisao da zivi u Prag.

  • Ana

    24. februar 2021 | 12:40

    Jasno je da je scenario delimican plagijat i nadam se da ce neko odgovarati. Ovo nije napad na zrtve Jasenovca, vec na reditelja koji je nesto mutio i treba da se te dve stvari razdvoje.

  • mihailo

    24. februar 2021 | 11:48

    Sad I on iz Češke se uključio u kampanju pljuvanja po filmu Dara. Sigurno da postoje brojni OPRAVDANI razlozi zašto nije dobio šansu u Srbiji da snimi film sa srpskim parama o stradanju u Jasenovcu i o tim razlozima ni da bekne a oni se nepogrešivo nalaze baš kod njega u njegovom filmskom i političkom delovanju. I baš je dobro što nije dobio tu šansu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA