• 5

Istorija i film: Ovi domaći i strani glumci igrali su slavne ličnosti iz naše prošlosti

Podsetimo se koji su to slavni glumci igrali poznate ličnosti iz naše istorije

  • 5
Lazar Ristovski, Bozovic, Zarko Lausevic, Marko Nikolic

Petar Božović kao Nikola Tesla, Lazar Ristovski kao kralj Petar, Žarko Laušević kao Miloš Obiić, Marko Nikolić kao Karađorđe Printskrin: Youtube

Veliko interesovanje kako filmadžija trenutno postoji za teme iz nacionalne istorije. Od "Nemanjića", preko "Kralja Petra Prvog" i "Zaspanke za vojnike" sve do "Dare iz Jasenovca" ova ostvarenja s pravom izazivaju jake reakcije. I aplauz, i povici nezadovoljstva glasniji su kada je reč o predstavi istorijskog događaja ili ličnosti.

Najkoriji takav projekat je "Aleksandar od Jugoslavije", a kako je objavljeno, u planu je i serija o čuvenom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

Tim povodom, podsetimo se koji su glumci igrali slavne muškarce koji imaju veze sa srpskom istorijom. Od Miloša Obilića, Nikole Tesle, Karađorđa, Svetog Save i drugih.

Pored domaćih, neke likove su igrali i strani glumci.

Koji glumac je najbolje odigrao istorijsku ličnost koja ima veze sa našom istorijom?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    Marko Nikolić kao da je rodjen za ulogu Karadjordja. Miloš Obilić i ako mitski junak, i ako neko za koga sa sigurnošću ne možemo reći da je postojao pod tim imenom, samim tim ne znamo ni kako je mogao izgledati taj heroj koji je ubio Murata. Ali ja ga nikako drugačije ne mogu zamisliti nego kao Žarka Lauševića koji je sjajno izneo tu ulogu.

  • FANTOM

    Da još dodam Berčeka kao Miloša Velikog , Voja Brajović kao Vuk Branković ili Ljuba Tadić kao Sultan Murat ili Lečić kao Bajazit. Onda Franko Nero kao Banović Strahinja, Bekim Fehmiju kao Odisej i Irena Papas koja je igrala njegovu ženu.

  • FANTOM

    Ričard Barton u Sutjesci igrao Tita. Orson Vels glumio četničkog generala u Bitci na Neretvi. Jul Briner glumio inžinjera Vladu koji je srušio most na Neretvi. Od naših glumaca Rade Šerbedžija igrao Nikolu Teslu, a Tita Todorović, Miloš Žutić bio Knez Lazar, Milica bila Gorica Popović, Miloš Obilić bio Žarko Laušević i td. i td.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima