≫ 

9 pitanja na koja će serija "Tajne vinove loze" morati da odgovori u narednoj sezoni

Upozorenje: Ovaj tekst sadrži spojlere poslednjih epizoda

  • 18
Glumci iz serije Tajne vinove loze " Tajne vinove loze" / Printskrin: RTS

Serija "Tajne vinove loze" završena je ove nedelje, a utisci gledalaca još se sležu. Priča o dve porodice vinogradara privukla je veliku pažnju i, kako je saopštio emiter, postala jedna od najgledanijih serija na RTS-u u poslednjih nekoliko godina.

A kako su otkrili tvorci "Tajne", nastavak je u planu.

Tajne vinove loze "Tajne vinove loze" / Printskrin: Superstar TV

- Druga sezona se nastavlja od trenutka gde smo stali. U nastavku se Vuk i Vera bore za svoju ljubav. Ne mogu previše da vam otkrivam. Biće tu novih likova, vina i vinograda -  rekao je reditelj Dejan Karaklajić i otkrio da sledi i glumačko pojačanje.

- Pravićemo kasting. Očekujem da drugu sezonu 'Metro produkcija' radi u saradnji sa Telekomom Srbija - iskren je reditelj.

Finale je ostavilo mnogo otvorenih pitanja, a gledaoci već sa nestrpljenjem iščekuju novu sezonu i odgovore. Ova ih najviše zanimaju (ukoliko još uvek niste odgledali poslednje epizode, ovde stanite, jer SLEDE SPOJLERI):

Šta će biti sa vinom "Teodora"? Da li Nenad ipak živ?

Na kraju serije Verin vinograd zapalio je njen muž Nenad, monah Ilarion. Sve se završava tamo gde je pre 25 godina počelo. Nenad je na jezeru ubio Teodoru, a sada je spalio i spomen na nju, vinograd iz koga nastaje istoimeno vino. Iako ga u posednjoj sceni vidimo da pada, postavlja se pitanje da li je on ipak živ i, ako jeste, šta će to značiti za Verin i Vukov odnos?

Hoće li Nemanja poći istim putem kao i njegov otac?

Ubistvo za koje nije odgovarao odvelo je Nenada u ludilo. Hoće li isto biti s njegovim sinom Nemanjom ili će Nemanja priznati ubistvo Pauna?

Tajne vinove loze Nenada progoni sećanje / Printskrin: Superstar TV

Šta planira Jelena?

Jeleni su ruke vezane na kraju prve sezone. U svojoj firmi ne gazduje, ljubavnik ju je izdao, muž od nje traži razvod, Zoran je sprečio dalju proizvodnju njenog vina, a njen glavni oslonac, otac Radule, jeste ubijen. No, Jelena sigurno neće mirovati. Što nas dovodi do sledećeg pitanja:

Ko je Radulov prijatelj?

U poslednjoj epizodi Jelena kraj Radulovog groba sreće njegovog misterioznog prijatelja (Nikola Kojo), očigledno uticajnog čoveka koji joj poručuje da od njega traži šta god joj treba. Hoće li joj on postati novi partner u cilju da uništi Veru i Vuka?

Tajne vinove loze Milica Zarić i Nikola Kojo / Printskrin: Superstar TV

– Kojin lik pojavljuje se u poslednjoj epizodi. On igra opasnog kriminalca koji se sreće sa Jelenom Tomović (Milica Zarić) na grobu njenog oca Radula Mišića (Miodrag Krivokapić). Koja joj govori kako ga je Radule mnogo zadužio i daje Jeleni broj telefona da ga pozove ukoliko joj bilo šta treba. On će biti glavni negativac naredne sezone – rekao je neimenovani izvor za Informer.

Šta će uraditi Žuti?

Žuti je u zatvoru, ali ubistvo njegovog bivšeg šefa pokazatelj je on dela i iza rešetaka. Sada kada se osvetio Radulu za izdaju, je li Vuk, njegova davnašnja meta i čovek koji ga je smestio u zatvor, sledeći na listi?

Hoće li se Zoran izboriti svojim demonima?

Jedan od najboljih momenata serije bila je Zoranova borba sa alkoholizmom. Iako u svedenom obliku koju telenovela dozvoljava, tvorci "Tajne vinove loze" ipak su uspeli da prikažu da ta borba nije jednostran put, da su unutrašnji lomovi i iskušenja ogromni i da se ponavljaju. Trenutak kada Zoran pljuje rakiju, pa se poliva njom, ne znajući da Ivan sve to gleda, na neki nam način sugeriše da će Zoranov put biti posut sa još mnogo trnja.

Tajne vinove loze "Tajne vinove loze" / Printskrin: Superstar TV

Ko je Markova nova devojka?

Nije običaj da poslednja epizoda posveti mnogo vremena uvođenju sasvim novog lika, ako taj lik neće imati važnu ulogu u onome što dolazi. Marko upoznaje Saškinu drugaricu i njih dvoje se već iste večeri smuvaju. Hoće li mu ona doneti ljubav o kojoj sanja ili nove probleme, saznaćemo u narednim epizodama.

Tajne vinove loze "Tajne vinove loze" / Printskrin: Superstar TV

Gde je nestala Anja?

Nekoliko puta spomenuto je da niko ne zna gde je Anja, osim Marka kome se s vremena na vreme javlja. Da li je otišla da se od svega odvoji i odmori? I kakva će se s tog puta vratiti, s obzirom da ju je pristanak da nasiljem i ucenom odgura Jovića od sebe i svoje porodice već promenio...?

Tajne vinove loze Printskrin: Youtube/RTS predstavlja

Neki fanovi se čak pitaju da li je Anja zapravo sve ovo vreme u Srbiji i to ponovo sa Dušanom Jovićem.

Šta će Ruža uraditi sa nasledstvom?

Advokat Ruži saopštava da je Radule tražio da se njegova imovina koju je pripisao Ruži njoj preda po ubrzanom postupku. Da li joj je ostavio i nešto što gledaoci dosada nisu znali? Hoće li ona ostvariti njegov san o salašu?

Ostaje da se vidi...

Video: Teodora iz Tajne vinove loze o pokušaju zlostavljanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    5. mart 2021 | 22:10

    Kako je serija odmicala kao da scenarista za dalje nije imao ideju. Montaža umnožava i produžava radnju do haosa u zadnjoj epizodi. Kako sad ide, postoji realna sansa da završi kao Mitroviceve serije "Crveni mesec" i "Jugoslovenka" u totalnom raspadu i nezainteresovanost većeg dela gledalaca. Bolje da ima manje epizoda i dobru dinamiku nego praznu pricu sa mnoštvo bezličnih likova.

  • Qwer

    5. mart 2021 | 18:25

    Ukusi su različiti, ali ja sam zadovoljan i temom koju obrađuje serija i glumačkom ekipom. S obzirom da je novac uvek veliki problem, to i ako je bilo nekih grešaka, one su rezultat ubrzanog snimanja što zbog novca a što zbog korone. No, nije serija zaslužila kuđenje, naprotiv.

  • Milan

    5. mart 2021 | 14:13

    Naporni ste Sad milion pitanja Kao da je bitno Serija kao svaka druga Bla bla bla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA