≫ 

Dirljiva oproštajna poruka Mione Marković glumcu Borisu Komneniću: Zbogom mom najdražem ciniku

"Tvoje indikacije su uvek suptilne i tek kada bih došla kući shvatila bih kako si me zapravo lepo naučio nešto o glumi"

  • 1
Miona Marković Foto: ATA Images

Povodom smrti Borisa Komnenića, prvaka Drame Narodnog pozorišta, ali i poznatog televizijskog i filmskog glumca Borisa Кomnenića, koji je preminuo 6. marta u 64. godini u Beogradu, dirljivu poruku na svom instagram profilu ostavila je glumica Miona Marković.

 

- Imao si najkrupnije oči koje sam ikada videla, na sve to dolaze tvoje tegle od naočara... na sve to još dobiješ dva krupna kadra jer su tvoje reakcije uvek bile genijalne, pa da slučajno nešto ne promakne.

Imao si najtoplije reči za u četiri oka, a sve si to maskirao svojim beskrajnim cinizmom, pa na svako: "Borise, kako si?" (U 5h ujutru) ti odgovaraš sa: "Odvratno." I sve nas tada nasmeješ dok ranom zorom pozdravljaš sa: "Dobro veče!"

Nikada niko nije mogao ni na kvarnjaka da plati piće za tvojim stolom. I nekad sam jedva čekala te duže pauze za ručak da sednemo na kafu s tobom dok nam ti pričaš svoje anegdote ali i vrlo želiš nas da čuješ.

O ljudima si uvek govorio sa nekim dostojanstvom čak i kad bi nešto prigovorio. Bio si kum ljudima ne mnogo starijim od mene, eto koliko su te mladi glumci voleli.

Tvoje indikacije su uvek suptilne i tek kada bih došla kući shvatila bih kako si me zapravo lepo naučio nešto o glumi. Nenapadno, istinito i poučno u dve tri reči naizgled potpuno usputne. Napravio si sam lik, bez ikakvog preterivanja, najduhovitijeg u seriji, a dok sam čitala scenario taj tvoj Radovan bio mi je najdosadniji i pitala sam se ko li će ovo da igra jadan.

Bila sam najponosnija na naš trio: Cvele, ti i ja u scenama u redakciji "FLEŠA" i tada smo svi morali da izdržimo tvoj pogled, trebalo mi je godinu dana da izdržim u kadru sa tobom, a da ne uništim scenu jer ne mogu da se ne nasmejem.

Pokušavam da se setim kako si mi tačno pričao svakog dana: "Evo je...Nepodnošljo zadovoljna sobom." Ali sigurno je to bolje zvučalo.

Kada neko drag otputuje svi mislimo na sebe i žao nam je što ga nismo više imali i upili i plačemo jer oplakujemo i sebe u tom odnosu ali sada mi prvi put nije glupo jer je zaista tako.

Zbogom mom najdražem ciniku! Sigurna sam da bi na sve ovo imao neki jako smešan pogled koji bi me posramio i nasmejao ali bih znala da ti je i neizmerno drago jer ti si ceo satkan od ljubavi.

Laku noć Borise ! ♥️ a mi se vidimo na nekom drugom setu sigurna sam! - napisala je Miona Marković.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta u Beogradu postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    8. mart 2021 | 00:25

    Iz duše, iskreno, dirljivo i kolegijalno. Bio je drag ljudima sa kojima je radio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA