≫ 

Komšinica koju svako ima: Mileva se u sve meša, ali niko se na nju ne ljuti. Nova serija na ekranima

Olga Odanović je naslednica naših najvećih komičarki. Živa legenda

  • 14
Radio Mileva Nova serija "Radio Mileva" / Foto: RTS/Promo

Prva epizoda serije "Radio Mileva" emitovana je sinoć na RTS-u, a reakcije gledalaca su pozitivne. Radnim danima od 20 časova pratićemo svakodnevni život tri generacije porodice Majstorović - Mileve, Natalije i Sonje, kao i njihovih komšija iz ulaza broj 12 jedne beogradske zgrade.

Glavnu ulogu igra Olga Odanović koja je kazala da se veoma retko događa da se u jednom projektu spoje tako sjajni ljudi.

- Od kolega, preko reditelja, scenarista, kolega, šminkera, snimatelja, montažera... Ma cela ekipa je sjajna i verujte da nemam utisak da sam radila već da sam živela sa tom mojom porodicom. Snimanja su bila duga i naporna, trajala su i po 13 sati dnevno. Ustajala sam u 4.30 ujutro, a kući nekada dolazila u pola osam uveče. Ali, svi smo se radovali kada dolazimo na posao – kazala je glumica u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

U Milevinoj porodici postoje tri generacije: Natalijina ćerka Sonja - koja je stalno na internetu i Tik-Toku, Natalija kao srednja generacija i njena majka Mileva. Nataliju je odmah nakon rođenja njene ćerke, još pre 15 godina, ostavio muž. Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju "uzme pod svoje" kako bi od nje napravila svoju doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi. Iako sve nadzire, Mileva nije osoba koja istinski smeta ljudima.

- To je zato što je dobra duša. Želi svima da pomogne. Nekada izgleda da zabada nos u tuđe stvari, ali to sve ispada veoma šarmantno. Olga Odanović je naslednica naših najvećih komičarki. Živa legenda - ističe Marina Vicković, koja igra Milevinu ćerku Nataliju.

Fenomenalnu glumačku ekipu serije upotpunjuje i Svetozar Cvetković, koji tumači ulogu neuropsihijatra, profesora emeritusa Save Marića.

- Psihijatar sam samo po službenoj dužnosti - uz smeh kaže on i dodaje da je samo po sebi duhovito da u jednoj humorističkoj seriji postoji lik psihijatra.

- Stanari iz ulaza broj 12 uvek imaju širom otvorena vrata za Marića, jer se nadaju da im može rešiti razne probleme. Oni žive u zgradi koja nije u samom centru Beograda, malo je na periferiji, a ako pogledamo plejadu likova - svašta možemo očekivati.

Profesor Sava je naizgled smiren i dostojanstven intelektualac koji, u svoja četiri zida, vodi borbu sa suprugom Viktorijom, plastičnim hirurgom (Anastasia Mandić). On je neko na koga se glavna junakinja serije, Mileva (Olga Odanović), iskreno ugleda.

Svetozar Cvetković, Radio Mileva Svetozar Cvetković / Foto: Promo RTS

- Sve što radi, Mileva radi iz dobre namere, ali se to kod nje "drugačije čita". Odnos Save i Mileve je ambivalentan. To je odnos od antagonizma do apsolutnog pristajanja na to da ona bude čak i njegov savetnik i njegov asistent - kaže Cvetković.

Mnogo hvale Cvetković ima za glumačko umeće koleginice Olge Odanović:

- Ona je specifičan lik i jedna specifična boja u domaćoj televizijskoj produkciji. Ono što smo učili na Akademiji je da je jedan od najtežih žanrova, možda i najteži – komedija, pogotovo komedija na televiziji. Mislim da je Olga uspela da stvori nešto što se kod nas zove ‘igranje iznad zemlje', dakle ona kad igra, ona ne stoji na zemlji, ona lebdi iznad, i svi to tako posmatramo, kao neko čudo koje se ispred nas dešava - kaže Cvetković.

Režiju serije potpisuje Elmir Jukić a, uz Cvetkovića, glavne uloge igraju Olga Odanović, Marija Vicković, Dara Džokić, Nikola Kojo, Branimir Brstina, Bojan Dimitrijević, Nenad Stojmenović, Anđelka Prpić i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    10. mart 2021 | 11:53

    Dobra glumica!!🌹

  • Bojcica

    10. mart 2021 | 11:34

    Posle serije Tajna vinove loze, ova izgleda toliko prosto, da me je sramota. Zar je moguće da težimo prostakluku, plitkoscu i svim prizemni modelima ponašanja. Totalno razočaranje.

  • Džoni

    10. mart 2021 | 15:41

    Gledao sinoć s porodicom. Iskidali se od smeha. Jedva čekamo sledeću epizodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA