Elton Džon optužio Vatikan za licemerje

Filmska biografija Eltona Džona zaradila je oko 200 miliona dolara u bioskopima

  • 1
Elton John, Elton Džon Elton Džon / Foto: Tanjug/AP

Elton Džon optužio je na svom Tviteru Katoličku crkvu za licemerje. Poznati muzičar oglasio se povodom stava Crkve da neće dati blagoslov gej brakovima, dok je istovremeno profitira od njegove filmkse biografije,"Roketmen".

- Kako Vatikan može da odbije da blagoslovi gej brakove jer su "grešni", a onda da bez problema zarađuje od investicija u "Roketmena", filma koji slavi sreću koju sam pronašao u braku s Dejvidom? - zapitao se Džon na Tviteru.

vatikan Vatikan / Foto: Pixabay

Katolička crkva nedavno je potvrdila svoj stav povodom istopolnih zajednica, nazivajući ih "izborom" koji uključuje "seksualne aktivnosti van braka". Kao takve, Vatikan ih vidi kao greh i nastavlja da Bog "ne može i neće blagosloviti greh", piše Ultimate classic rock.

Elton Džon, jedno od najpoznatijih i najupadljivijih lica LGBTQ zajednice, objavio je na svom Tviteru izveštaj "Daily Beast" iz 2019. godine u kome se navode neke finansijske investicije Vatikana. Među njima je 4,5 miliona dolara investiranih u produkciju dva filma "Men in Black: International" i "Rocketman".

Filmska biografija Eltona Džona zaradila je oko 200 miliona dolara u bioskopima, a usput "pokupila" Zlatne globuse i Oskara. Film je ipak prikazan sa oznakom R (Restricted što znači da nije dozvoljeno prikazivanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili drugog odraslog staratelja. Materijal sadrži izričite scene nasilja, veliki broj psovki i seksualno implicitan sadržaj. Roditeljima se preporučuje da podrobnije saznaju o filmu pre nego što povedu sa sobom decu mlađu od 17 godina). Film je sadržao i scene seksa između dva muškarca, što je u suprotnosti sa konzervativnim stavovima Crkve.

via GIPHY

Podsetimo, u oktobru je papa Franja, poglavar Katoličke crkve, rekao da smatra da bi istopolni parovi trebalo da imaju mogućnost da zvanično registruju građansku partnersku zajednicu.

To je do sada najkonkretnije izražen stav pape o gej parovima, a izneo ga je u dokumentarcu koji je režirao Jevgenij Afinevski.

- Homoseksualci imaju pravo da budu u porodici - rekao je papa u filmu koji je premijerno prikazan u oktobru.

- Oni su Božija deca i imaju pravo na porodicu. Niko ne bi trebalo da bude izbačen ili da bude primoran da se oseća loše zbog toga što je - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пекс

    16. mart 2021 | 12:06

    Содома и Гомора, све се понавља...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA