≫ 

Premijerka sa predstavnicima Grupe za kinematografiju: Razgovaramo o posledicama pandemije

Razgovor o posledicama i efektima pandemije kovid 19 na poslovanje distributera i prikazivača

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Grupe za kinematografiju Privredne komore Srbije - Sekcija za distribuciju i prikazivanje.

Na sastanku, kojem su prisustvovali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i predstavnici Ministarstva finansija, razgovarano je o posledicama i efektima pandemije kovid 19 na poslovanje distributera i prikazivača.

Predstavnici PKS istakli su da je kinematografija jedna od grana koja se najbrže razvijala u poslednjih deset godina i da je Srbija, sa gotovo poslednjeg mesta u regionu, došla do pozicije zemlje koja ima najviše snimljenih filmova i najviše gledalaca, posebno zahvaljujući pomoći i subvencijama države za ovaj sektor, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka Brnabić je istakla da će razgovori sa tom industrijom nastaviti kako bi se pronašli odgovarajući načini i modaliteti podrške.

Srpska premijerka i resorni ministri nastaviće razgovore sa drugim predstavnicima sektora pogođenim negativnim efektima pandemije kovid 19.

Video: Skijanje zatvoreno ali zato bioskopi rade, zabranjeno okupljanje više od 5 ljudi ako nisu u bioskopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA