"Borat 2" i "Mlada žena koja obećava" korak bliže Oskaru

Nagrade Udruženja američkih pisaca dodeljene su sinoć

  • 1
Sacha Baron Cohen - Carey Mulligan Sacha Baron Cohen - Carey Mulligan / Foto: Tanjug/AP

U najkraćoj ceremoniji ikada Udruženje američkih pisaca (WGA – Writers Guild of America) nagradilo je sinoć filmove "Borat 2" i "Mlada žena koja obećava", dajući im tako novi vetar u leđa u trci za Oskara.

Kal Pen vodio je virtuelnu ceremoniju na kojoj je "Borat 2" osvojio nagradu za najbolji adaptirani scenario. Glumac, producent i koscenarista Saša Baron Koen iskoristio je priliku da prozove Rudija Džulijanija.

- Hvala vam za ovu nagradu, mada ne mogu da ne pomislim da smo je dobili jer je 60 odsto članova WGA radilo na ovom filmu. Scenario je bilo veoma teško napisati, delom jer se u njemu pojavljuju stvarni ljudi čije je ponašanje nepredvidivo, osim Rudija Đulijanija, koji je učinio sve što smo se nadali da hoće - rekao je Koen i pročitao isečak iz scenarija.

"Hotelska soba. Rudolf Đulijani ulazi. Pio je. Tokom 12 minuta od brblja o nekim glupim teorijama zavere, a onda odvodi Tutar (Boratova ćerka u filmu) u spavaću sobu, seda na krevet i stavlja ruku u pantalone. Jedno snimanje. Fantastično", rekao je Baron Koen.

Monika Levinson, producent "Borata 2" kazala je dan ranije da je Đulijani pokušao da ekipu filma smesti iza rešetaka.

- Tvrdio je da pokušavamo da ga ucenimo, a mi nismo pitali ni za šta. Zvao je svoje njujorške policajce i spominjao ucenu, koja je federalno zločin - tvrdi ona.

"Borat 2" osvojio je ove godine dva Zlatna globusa, a ima i dve nominacije za Oskara - za najbolji adaptirani scenario i najbolju sporednu glumicu.

Sinoć je trijumgovala i Emerald Fenel, rediteljka filma "Mlada žena koja obećava" koji govori o silovanju i osveti, koja je primila nagradu za najbolji originalni scenario.

Fenel se ove godine istakla kao scenaristkinja, rediteljka i glumica, pokupivši hvalu za ulogu Kamile Parker-Bouls u seriji "Kruna", koja je inače sinoć nagrađena za najbolju dramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    23. mart 2021 | 11:25

    Mlada zena koja obecava je dosadan film.... nikakva umetnicka vrednost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA