Preminuo glumac Džordž Segal, zvezda filma "Ko se boji Virdžinije Vulf": Bio je nominovan za Oskara

- Porodica je shrvana što objavljuje da je jutros Džordž Segal preminuo zbog komplikacija nakon operacije ugradnje bajpasa - rekla je glumčeva supruga Sonja Segal.

  • 0
Džordž Segal Džordž SegalFoto: Tanjug/AP

Poznati glumac Džordž Segal, koji je igrao sa Ričardom Bartonom u čuvenom filmu "Ko se boji Virdžinije Vulf", preminuo je u 87. godini. Tužnu vest potvrdila je njegova supruga Sonja.

- Porodica je shrvana što objavljuje da je jutros Džordž Segal preminuo zbog komplikacija nakon operacije ugradnje bajpasa - rekla je Sonja Segal.

Džordž Segal je važio sa šarmantnog i duhovitog čoveka. Istakao u dramskim i komičnim ulogama i imao je životnu strast prema bendžu.

Segalova glumačka karijera započela je na njujorškoj sceni i televiziji početkom 1960-ih.

Brzo je prešao u filmove, glumeći umetnika u drami zvezdanih ansambala "Brod lažnih budala i lažljivog", lukavog američkog kaplara u logoru za ratne zarobljenike Drugog svetskog rata u "Kralju pacova" 1965.

Možda i njegova najbolja uloga je u ostvarenju  "Ko se boji Virdžinije Vulf" za koju nominovan za Oskara. Tačnije, cela ekipa tog ostvarenja je nominovana za najprestižniju svetsku nagradu. Elizabet Tejlor i Ričard Barton su glumili glavne uloge, a Sendi Denis i Džordž Segal sporedne. Na kraju, žene su bile te koje su dobile Oskar, muškarci ne.

- Elizabet i Ričard su u tom trenutku bili kralj i kraljica sveta i o tome se puno pričalo - rekao je Segal 2016. godine za "The Daily Beast".

Džordž Segal je imao bogatu filmsku karijeru, a prepoznatljive uloge igrao je i ostvarenjima "The Goldbergs i "A Touch Of Class".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA