≫ 

"Nije bio samo dobar čovek, bio je institucija": Kolege i prijatelji se opraštaju od Vlaste

- Veliki je život, veliki je osmeh, velika je radost,veliki su srce i duša. Veliki je Vlasta Velisavljević - napisao je glumac Andrija Milošević

  • 12
Vlasta Velisavljevic

Vlasta Velisavljevic / Foto: ATA Images

Jedan od najvoljenijih glumaca Vlasta Velisavljević preminuo je u 95. godini od posledica korona virusa. Od legende domaće kinematografije opraštaju se brojne njegove kolege, prijatelji, fanovi.

- Veliki je život, veliki je osmeh, velika je radost,veliki su srce i duša. Veliki je Vlasta Velisavljević - napisao je glumac Andrija Milošević na Instagramu.

- Mili naš Vlasta - napisala je glumica Nina Janković.

- Zbog mladiću - napisala je glumica Sloboda MIćalović.

- Divni, dobri Vlastice - napisala je glumica - Jelisaveta Orašanin.

- Velika tuga. Vlastica duša. Vlastica nije bio samo dobar čovek, bio je institucija - napisao je glumac Milan Vasić.

- Vlasta - napisala je glumica Tamara Dragičević.

- Laku noć čika Vlasti Velisavljeviću, velikom i dobrom...Vidimo se opet jednom. Nadao sam se da ćete doživeti stotu, ali nije se dalo - napisao je glumac Bane Vidaković.

- Počivaj u miru, dobri čoveče - napisao je muzičar Stefan Đurić Rasta.

- Čovek koga su svi, zaista svi, voleli. Iako bi nam on sada rekao “ajde ne se*ite, imao sam 100 godina”, mi bismo rekli "hajde Vlasto još 100". Zbogom - napisao je voditelj Ivan Ivanović.

- Moj mili, dragi, divni prijatelj i glumac Vlasta Velisavljević je otišao u nebesku aleju velikana! Za sve nas koji smo imali priliku da osetimo njegovu divnu i neposrednu dušu bićemo uskraćeni za veliku radost i duhovitost koju je uvek nosio sa sobom. Niko se nikada sa takvom inteligencijom iz našeg glumišta nije umeo tako duhovito praviti naivan i bezazlen ponekad i gluv, kad mu to zatreba. Nije on bez razloga bio i Lanetov veliki prijatelj i ozbiljan partner u inteligentnom i ironicnom kabareu. Neka ti je večna slava dragi i dobri čoveče - napisao je glumac Branislav Lečić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivan Ivanović (@veceivan)

 

- RIP Vlasta Velisavljević...Ode ovaj divni čovek, preživeo je dva velika rata, Goli otok, ali koronu nije preživio, vakcinisan i revakcinisan. Slava mu i vječnaja pamjat - napisao je kantautor Vlado Georgiev.

- Zbogom Vlasto.... moja najdraza Baka Nato... tvoj Cole - napisao je glumac Gordan Kičić, koji je sa Vlastom glumio u filmu "Mala noćna muzika".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gordankicic (@gordankicic)

 

Vlasta Velisavljević je rođen 28. jula 1926. godine u Beogradu. Na sceni je proveo više od 70 godina, a za to vreme ostvario je više od 350 uloga, zato ga mnogi smatraju srpskom glumačkom legendom. Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Video: Otišao je Vlasta Velisavljević: Čuveni glumac preminuo je u 94. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tuga

    24. mart 2021 | 11:54

    Hvala ti za sve divne uloge i dobrotu. Pocivaj u miru. Iskreno saucesce familiji. Izgubili smo ne samo divnog glumca nego i velikog coveka.

  • O

    24. mart 2021 | 11:44

    A primio vakcinu! Svi kazu ( doktori, svi iz kriznog staba.....)ako primite vakcinu,i ako dobite koronu, onda je to u blazem obliku??????Pa se pitam ......... sta je istina!😷😷😷😷

  • M2

    24. mart 2021 | 12:19

    Duša od čoveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA