• 25

Prve reakcije na "Porodicu": Politika i lična drama u klinču, naviru sećanja na 2001. godinu

Evo i prvih reakcija na prvu epizodu dugo očekivane mini serije

  • 25
Serija Porodica

Printskrin: RTS

Na prvom programu RTS-a i Superstar TV-u prikazana je prva epizoda dugo očekivane serije "Porodica", koja nas vraćaju u davnu 2001. godinu, kada je vlast odlučila da uhapsi Slobodana Miloševića.

Ostvarenje počinje jednim od mnogobrojnih govora bivšeg predsednika Jugoslavije. Nakon toga, jedan detalj se izdvojio. Naime, prikazana je redakcija jedne televizije, a u pozadini se čuje vest u kojem se spominje ime akutelnog predsednika Amerike Džozefa Bajdena, koji je te davne 2001. godine imao skroz drugu funkciju.

Vlada Srbije, na čelu sa Zoranom Đinđićem, na sve načine želi da uđe u vilu "Mir", kako bi uhapsila Slobodana Miloševića. Premijer sa svojim saradanicima, Čedom Jovanovićem, ministrom Mihajlovićem, šefom biroa za komunikacije Vladimirom Bebom Popovićem,  razgovara o svemu ovome, ali, za sada, to se čini kao nemoguć zadatak, budući da vojska obezbeđuje objekat i koja ne dozvoljava ulazak u isti.

Jedini koji može da opozove vojsku je Vojislav Koštunica, predsednik Jugoslavije.

U međuvremenu, u vili "Mir" Slobodan Milošević je čitao spise žene Mire Marković. Mirjana se žali Slobi da joj ništa ne ide, a bivši predsednik Jugoslavije je teši. Slobodana Miloševića zove Borka Vučić, funkcionerka SPS-a, i samopštava da treba da nabavi advokata, za svaki sličaj.

U vilu "Mir" dolaze istražni sudija i pripadnik Državne bezbednosti, ali ih zaustavlja Branko Manasijević, koji obezbeđuje vilu, i ne da im da uđu u kuću.

Serija Porodica

Printskrin: RTS

Premijer Đinđić, sa svojim saradnicima, Vladimir Bebom Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Mihajlovićem i dalje tražu način kako da se dođe do Miloševića. Zoran odlučuje da se u akciju uključi i komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija.

Serija Porodica

Printskrin: RTS

U Skupštini Srbije, visoki funkcioner SPS-a Branislav Ivković kaže da se sprema hapšenje Slobodana Miloševića i poziva simpatizere da zaštite bivšeg predsednika Jugoslavije.

Bogoljub Bjelica, visoki član SPS-a, i Siniša Vučinić, funkcioner JUL-a govore Slobodanu Miloševića u vili "Mir" da će ga zaštititi, ako dođe do upada. U kuću ulazi uzmenirena Marija Milošević, koja pita oca Slobu šta se dešava.

Uznemirena je bila i Mira Marković, koja zahteva od Slobodana Miloševića da zove generala Pavkovića, načelnika Generalštaba.

U međuvremenu, Zoran Đinđić ubeđuje predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu da povuče vojsku. Koštunica je naveo da ne priznaje Haški tribunal i da neće dati Miloševića toj instituciji. Zoran Đinđić ubeđuje Vojislava da će Miloševiću suditi u Jugoslaviji, po jugoslovenski zadacima.

Serija Porodica

Printskrin: RTS

Manasijević dobija naredbu da povuče vojsku. Sa televizije objavljuju da je Milošević uhapšen, iako to nije tačno. Slobodan i ostatak porodice, kao i njegovi saradnici, negoduju.

Služavka Ana kaže da Sloba treba da se pojavi pred narodom kako bi dokazao da ipak nije uhapšen. Mirjana Marković negoduje i kaže svom suprugu da nije dobra ideja. Ipak, Slobodan želi da izađe pred narod. Zove Borku Vučić i slaže se da ipak angažuju advokata.

Serija Porodica

Printskrin: RTS

Slobodan izlazi pred narod i pokazuje kako nije uhapšen. Simpatizeri mu skandiraju.

Serija Porodica

Printskrin: RTS

Reakcije na Tviteru su pozitivne, a sećanja su navirala. Pre svega, mnogi su pohvalili glumu Borisa Isakovića u ulozi Slobodana Miloševića.

Video: Išli smo 5. oktobra u Bambilend i na Slobin grob

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    Bar po prvoj epizodi apsolutno totalni promašaj svega. Nešto slično i Hrvati su pokušali sa serijom General koja je ocenjena kao pravi debakl što bi se reklo fudbalskim rečnikom. Pozdrav

  • Ivana

    Vrh je uradjeno

  • Teodor

    Ovako neprimereno karikaturno prikazivanje Slobodana Miloševića, kao i orkestrirani hvalospevi seriji, sa gotovo istovetnim naslovima, koji su se pojavili po srpskim portalima dnevnih novina, koji se eto pozivaju na objektivnih sud anonimnih twitter-aša, a koji su po svoj prilici pisani istom rukom i plod su iste kuhinje, govore mi samo jedno - ti ljudi, ta kuhinja se i dalje plaši Slobodana Miloševića iako je više od decenije na onom svetu. Plaše se njegovih ideja, otud i ova potreba za unižavanjem njega i njegove porodice putem opskurne serije. Dovoljno je videti spisak glumaca, njihove političke " biografije" i pametnom sve jasno...no, uživajte u polodovima " demokratije" gradjani Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima