≫ 

"Kad si dete, tebi su restrikcije nešto normalno": Radovan Vujović o detinjstvu za vreme Miloševića

- Za ulogu se pripremao kao i za svaku drugu. Nisam, nažalost, upoznao (Bebu Popovića) - rekao je glumac

  • 6
Serija Porodica Radovan Vujović (skroz levo) kao Vladimir Beba Popović Printskrin: RTS

Kroz seriju "Porodica" prodefilovali su razni likovi, između ostalog i nekadašnji šef Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića Vladimir Beba Popović. Bebu je izvrsno glumio Radovan Vujović, a mladi glumac je gostujući u emisiji "Beogradska hronika" ispričao kako se pripremao za ovu ulogu.

- Za ulogu se pripremao kao i za svaku drugu. Nisam, nažalost, upoznao (Bebu Popovića). Pripreme su bile u jeku korone i pandemije, jun, jul... I onda sam gledao da saznam što više, prikupim što više materijala, da pogledam intervjue, gostovanja na televiziji... Na osnovu onoga što imam da steknem sliku i neki moj lični osećaj o osobi koju igram, i, naravno, sve to zavisi najviše od onoga šta je napisano, kakav je scenario i koje su zadate situacije- rekao je Radovan Vujović.

Glumac je u vreme kada se sve ovo dešavalo, 2001. godine, ima 16 godina.

- Imam sećanje na to vreme. I na sankcije, i embargo, restrikcije struje, ali ja sam bio mali i meni je ta sirotinja, beda, izolacija bila normalna. Mislio sam da ceo svet tako živi i da je normalno čekati u redu za hleb, za ulje... Mi smo u Užicu dve Nove godine dočekali u potpunom mraku zbog restrikcija struje. Nije to bilo neko sjajno vreme, kao što se svi sećamo - rekao je Radovan.

Serija porodica Foto: Promo/Superstar TV i RTS

- Uvek kada igram neki lik trudim se da razumem tu osobu. Šta ona misli, oseća i da je potpuno razmem, da je ne osuđujem, da je ne gledam sa nekim otklonom ili sa strane, nego da shvatim i opravdam ta razmišljanja i osećanja, pa i postupke, na kraju krajeva - rekao je glumac, koji je čestitao ekipi serije.

Video: Kako je nastala Porodica, serija o poslednjim danima pred hapšenje Miloševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    2. april 2021 | 15:09

    Prezir za izdajnike🤮

  • zoks

    2. april 2021 | 17:18

    Serija je trebala da okalja Miloševiće a desiće se obrnuto prikazaće Dos kao najozloglašeniju političku organizaciju u Evropi svih vremena.

  • vojo

    2. april 2021 | 15:17

    Konacno da i komunisti vide uzivo ko su njihove idejne vodje.Sad vidite ko je izdajnik i prodao Srbiju .Zlo koje je samo ostalo u Belorusiji i Rusiji ali ce se i taj nas pravoslavni narod izboriti sa tom sektom.Hvala na objavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA