≫ 

Reditelj serije Porodica o tužbi Marije i Marka Miloševića: Mislim da su prikazani dostojanstveno

- Da sam se plašio bilo čega ili koga, nikada ne bih započeo rad na ovoj seriji. Mislim da su svi prikazani dostojanstveno - rekao je Bojan Vuletić

  • 21
Serija Porodica Slobodan i Mira Marković; Printskrin: RTS

Dve decenije je prošlo od hapšenja Slobodana Miloševića, a zahvaljujući Bojanu Vuletiću i seriji "Porodica", bivši predsednik Srbije i Jugoslavije i cela njegova porodica, supruga Mira Marković, sin Marko i ćerka Marija, ponovo su bili zvezde naslovnih strana.

Reditelj i scenarista svojom pričom, kako ocenjuju njegove kolege, napravio je umetnički važno delo o događaju koji menja tok istorije na ovim prostorima. Nakon prikazivanja poslednje epizode na Superstar TV i RTS, Bojan komentariše reakcije publike i otkriva svoje dalje planove.

- Milošević, koji ulazi u ćeliju namenjenu njegovim političkim protivnicima, jeste detalj koji samo život može da namesti. Nijedan reditelj ili scenarista ne može da izmisli tako prefinjenu ironiju sudbine iz koje se jasno zaključuje kraj cele njegove vladavine, a koja jasno govori o čoveku koji je simbolički napravio sam sebi zatvor iz koga više nije mogao da se izvuče - kaže Bojan.

- To je kraj dostojan šekspirovske tragedije - kazao je on i osvrnuo se na reakcije Ogromna većina pozitivnih reakcija na seriju govori da je cela ekipa, s producentima iz "Fajerflaja"na čelu, bila u pravu kada je odlučila da zajedno sa mnom krene u ovu hrabru i neizvesnu avanturu - dodao je Bojan.

- Mislim da smo probili led i ohrabrili mnoge druge da počnu da govore o bliskoj prošlosti i o "neprijatnim" temama, jer to jeste zadatak umetnosti. Da se otkriva ono što se sakriva, da se postavljaju neugodna pitanja ljudima koji su još uvek živi - kaže Bojan.

Prokomentarisao je i da li se plaši tužbe Marije i Marka Miloševića.

- Ne. Da sam se plašio bilo čega ili koga, nikada ne bih započeo rad na ovoj seriji. Mislim da su svi prikazani dostojanstveno - rekao je Bojan.

Otkrio je i kakvu pouku treba da izvučemo iz serije.

- Pre svega, ovo je priča o podeljenoj Srbiji. O podeljenim porodicama, o ostrašćenosti između najbližih izazvanoj politkom, a koju možemo da vidimo i danas. U svakom društvu postoje podele, suprotna mišljenja, tumačenja, jedino se to kod nas uvek diže na nivo ozbiljnih sukoba. Ne znam zašto je to tako, ali serija upravo govori o tome. O toj ostrašćenoj podeljenosti - kazao je on za "Kurir".

Video: Zvezda serije Porodica Tijana Marković nam je otkrila kome je posvetila ulogu Marije Milošević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raca

    4. april 2021 | 17:03

    Jeftino sklepana serija kao i sve druge bez imalo kvaliteta.Nijedna za pamcenje i pominjanje. Snimano tek tako da se masama ponudi nesto za gledanje.

  • Zlatka

    4. april 2021 | 16:32

    Zašto su izručili g-dina Miloševića Hagu? Zbog novčane nagrade? Iz inata? Nešto treće? Ako je trebalo da mu se sudi,onda je trebalo da to bude u Bgd!

  • Licemerka

    4. april 2021 | 16:44

    I treba da tuže!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA