≫ 

April je pun novih filmova i serija: Je li na ovoj listi vaša nova TV opsesija?

Šta trenutno gledate? Preporučite nam seriju ili film u komentarima

  • 0
filmovi Foto: Netflix, Michele K. Short/HBO, HBO / Keith Bernstein, Vlad Cioplea/Lionsgate

Nije šala ako kažemo da je april neretko najbolji mesec kad su novi TV i bioskopski naslovi u pitanju.  Tražite li komediju zbog koje ćete se zagrcnuti kokicama? Romansu koja će da vas oboriti s nogu? Ili fantaziju koja će vam pomoći da se isključite iz ovog kovid-sveta?

Ukoliko još ne znate šta ćete da gledate, ova lista može da vam pomogne.

"Stvorena za ljubav" (Made for Love)

1. april, HBO Max

Ova naučnofantastična komedija ironičnog naziva prati Hejzel, ženu koja nakon 10 godina braka odlučuje da pobegne od svog labilnog, nametljivog muža milijardera. Uskoro shvata da joj je muž protiv njene volje u mozak ugradio čip koji prozveo u svojoj kontroverznoj IT kompaniji. Čip mu dozvoljava da prati njene misli, posmatra je, oseća ono što oseća ona. Kako u takvoj situaciji pobeći od stvarne pretnje i virtuelnog života i ostato živa?

Glavnu ulogu u ovoj seriji igra Kristin Milioti koju smo prekratko gledali u seriji "Kako sam upoznao vašu majku". Njenog muža Bajrona tumači Bili Magnusen, kog će gledaoci prepoznati iz serije "Pričaj mi priču", a kao jedan od glavnih likova pojavljuje se i Rej Romano ("Svi vole Rejmonda").

"Nesveto" (The Unholy)

1. april, bioskopi

Ako vam horora i Nigana iz "Okružen mrtvima" nikada nije dosta, serija "The Unholy" donosi i jedno i drugo. Kada Alis, tinejdžerka koja je celog života bila gluva, odjednom počne da čuje, govori, ali i leči bolesne, svi oko nje su u šoku. Neverica postaje još veća kada  - Alis tvrdi da ju je posetila Bogorodica i dala joj ove noći. Devojka oko sebe privlači masu, željnu da svedoči ovim "čudima", ali i užasne događaje koji slede jedan za druim.

Osramoćeni novinar Geri Fen (Džefri Din Morgan iliti Nigan glavom i bradom) pokušava da otkrije da li iza ove devojčice zapravo stoji nečista sila.

"Zmija" (The Serpent)

2. april, Netfliks

Nakon što je na iPlay-u ostvarila neverovatan uspeh, "Zmija" stiže i na Netfliks.U centru priče, inspirisane stvarnim događajima, jeste bračni par serijskih ubica Čarlsa Sobraža i Mari-Andre Leklerk koji putuju kroz Tajland, Nepal i Indiju tokom 1975. i 1976. ostavljajući iza sebe leševe nevinih. Priča serije prati holandskog diplomatu Hermana Niperberga i njegovu suprugu Anđelu u procesu lova na ove ubice, uz prikazivanje svih posledica koje to ima na njihov brak.

Takođe se ističe uloga komšija i prijatelja Sobraža i Leklerkove koji su istupili i podelili važne podatke sa policijom tokom istrage. Modus operandi ovog para bio je da namami ljude na tajlandski „hipi put“, gde bi ih drogirali, kidnapovali i ponekad ubili, preuzevši njihove identitete kako bi izbegli hapšenje.

"Putnici" (Voyagers)

9. april, bioskopi

Dok je opstanak ljudske rase doveden u pitanje, grupa mladih ljudi, odgajanih za špijunažu i bezrezervnu poslušnost, odlazi na putovanje s ciljem da kolonizuje udaljenu planetu. Sve se menja kada slučajno otkriju da im je sve ovo vreme davana droga zbog koje nemaju osećanja, ni želje kao normalna ljudska bića. Ali kada se potisnuti porivi odjednom oslobode, kada ljudi koje niko nikada nije učio kako da se nose sa besom, ljubomorom, požudom nađu sami sa svojim emocijama, nastaje pravi haos.

U filmu igraju Kolin Farel, Lli-Rouz Dep, Taj Šeridan i Ajzak Hempsted Vrajt (Bren Stark iz "Igre prestola").

"Gromovnice" (Thunder Force)

9. april, Netfliks

One su dve potpuno neočekivane heroine - sredovečne, punačke i pomalo trapave. Ipak, kada jedna od njih razvije supstancu koja običnim ljudima daje moći superheroja, a druga je slučajno ubrizga, ove dve drugarice iz detinjstva moraće da udruže snage kako bi zaštitile svoj grad od napada zlikovaca.

"Nemoguće" (The Nevers) 

11. april, HBO Max

Viktorijanski London potresen je do temelja kada natprirodni događaj da određenim ljudima, uglavnom ženama, nove sposobnosti. Jedna može da pretvara stvari u staklo pomoću svog daha, druga da dlanom o dlan napravi vatru, treća da vidi budućnost... Društvo ih ne razume - ili želi da ih iskoristi i na njima zaradi, ili da ih uništi. Kako god, ove su žene u velikoj opasnosti.

Seriju je kreirao Džos Vidon, a ova serija, kao i njegova druga ostvarenja poput "Bafi - ubica vampira" ili "Kuća za lutke", ima u fokusu neustrašive žene spremne da se bore. A kada se stimpank stavi u kombinaciji sa Bafi, može se očekivati da će ova serija imati čvrstu bazu fanova.

"Drim tim"

14. april, RTS

Humoristička serija "Drim tim", nastala u produkciji slavnog glumca i reditelja Lazara Ristovskog, emitovaće se od 14. aprila svakog radnog dana u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Serija govori o ne mnogo uspešnom fudbaleru Iliji Iki Srdiću i fudbalskom timu koji je sam sastavio od svojih jedanaest sinova!

Na samom početku serije, FK "Bulbulderac" - kako je ime ovog neobičnog porodičnog tima, nastupa u zonskom takmičenju, ali sa velikom ambicijom da jednog dana uđe u Drugu ligu, pa u Prvu, pa i u Ligu šampiona! Nesrećan što sam nikada nije bio dobar u svom omiljenom sportu, Ika sa velikim žarom uči svoje sinove da postanu vrhunski fudbaleri.

"Mlađa" (Younger)

15. april, Paramount Plus

Poslednja, sedma sezona ove komedije stiže 15. aprila. Za one koji je nisu gledali, priča prati Lajzu, taze razvedenu majku, koja pokušava da u 40. godini započne karijeru. Međutim kada shvati da sve firme žele milenijalce, odlučuje da iskoristi svoj mladalački izgled i predstavi se kao 26-godišnjakinja. Kroz šest sezona njena tajna je otkrivena, ali mnoga pitanja ostala su otvorena. Koliko je uspeh u karijeri moguć u sredjim godinama? I da li će tim Džoš ili tim Čarls na kraju odneti pobedu?

"Jedini izlaz"

17. april, Superstar TV

Psihološki triler “Jedini izlaz” uz veliki uspeh, bar koliko je to moguće u doba korone, doživeo je svoj bioskopski život, a sada i na male ekrane stiže kao serija od 10 epizoda. “Jedini izlaz” emitovaće se na kanalu Superstar TV, po završetku serije "Kalkanski krugovi", vikendom od 17. aprila u 21.00.

Šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobija informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.  Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

"Mar iz Esttauna" (Mare of Easttown) 

18. april, HBO

Kejt Vinslet stiže na male ekrane u detektivskoj seriji, čija je radnja smeštena u mali grad u Pensilvaniji. Oskarovka igra Mer, detektivku koja pokušava da reši ubistvo, dok joj se privatni život raspada. Kroz sedam epizoda serija iskušava strpljenje gledalaca, ali ih polako vodi ka kulminaciji koju je bilo vredno čekati. Malobrojni kritičari koji su seriju pogledali tvrde da nje njena snaga u dočaravanju atmosfere tog malog grada i života njegovih stanovnika.

"Senka i kost" (Shadow and Bone)

23. april, Netflix

Serija bazirana na bestseler romanima za tinejdžere prati Alinu Starkov, devojku čija je zemlja, nekada ponosna Ravkija, rascepljena nadvoje Senovitim Preklopom, oblašću skoro neprobojne tame koja vrvi od čudovišta što se hrane ljudskim mesom. U beznadežnoj situaciji, sudbinu cele zemlje u svojim rukama ima jedna usamljena izbeglica, kao neželjen teret i svoju neispunjenu sudbinu.

Alina Starkov se nikada ni u čemu nije isticala. Međutim, kada njen puk bude napadnut u Preklopu, a njen najbolji prijatelj teško ranjen, Alina otkriva u sebi uspavanu moć koja će njemu spasti život – moć koja bi mogla da bude ključna za oslobađanje njene ratom opustošene zemlje. Otrgnuta od svega što je ikada znala, Alina odlazi na kraljevski dvor da se obučava kao pripadnica Griša, elitnog staleža ljudskih bića s magijskim moćima, koji predvodi tajanstveni Mračnjak.

"Zajedno zajedno" (Together Together)

23. april, bioskopi

Ana je devojka u 20-im koja voli samoću. Met je u 40-im, uspešan u svakom pogledu, osim kada je njegov privatni život u pitanju, zbog čega odlučuje da dobije dete putem surogat majčinstva. Kada Ana postane njegov surogat, između njih dvoje rađa se posebna veza.

"Sluškinjina priča" (The Handmaid's Tale)

28. april, Hulu

- Nastavlja se tamo gde smo stali, borbom Džun za slobodu protiv Gileada. Ali rizici koje ona preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove, a želja za pravdom i osvetom preti da je proguta i uništi najdraže veze - najavljuju iz Hulu-a. A trejler obećava da će biti uzbudljivo.

"Obala komaraca" (The Mosquito Coast)

30. april, Apple TV+

Džastin Terou igra u seriji baziranoj na romanu njegov strica Pola. Ekscentrični izumitelj prodaje kuću i seli sa svojom porodicom u Srednju Ameriku kako bi sagradio fabriku usred džungle i na tim temeljima osnovao bolju civilizaciju od one koju je ostavio za sobom. Njegovoj opsesiji na putu stoje samo nesuglasice sa porodicom, lokalni sveštenik i priroda. Započevši svoju avanturu Ilaj Foks će početi svoj put u pomračenje uma i gubitak svega što je stekao.

Na osnovu ovog romana snimljen je i film 1986. sa Harisonom Fordom i Riverom Finiksom u glavnim ulogama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA