Zoranu Simjanoviću posthumno nagrada Martovskog festivala

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće posvećen slavnom kompozitoru, koji je preminuo u 75. godini od posledica korona virusa

  • 2
40 godina od premijere premijere filma Majstori, majstori Zoran Simjanović Foto: ATA Images

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za životno delo 67/68. Martovskog festivala - Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, saopštili su iz Martovskog festivala.

Odbor Martovskog festivala još prošle godine doneo je odluku da Simjanoviću, kao jednom od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih kompozitora primenjene muzike, pripadne ovo priznanje.

Budući da 67. Martovski festival zbog pandemije koronavirusa nije održan tokom 2020. godine, nagrada je trebala da mu bude uručena na svečanom otvaranju ovogodišnjeg, duplog izdanja manifestacije, 19. aprila 2021. u Domu omladine Beograda.

Nakon tužne vesti o iznenadnom odlasku velikana naše filmske muzike, na inicijativu Sekretara za kulturu grada Beograda, Ivana Karla i predsednika Odbora Martovskog festivala, pomoćnika gradonačelnika Beograda, Andreje Mladenovića, doneta je odluka da ovogodišnji 67/68.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće posvećen Zoranu Simjanoviću, u znak sećanja na njegov neizmerni doprinos filmu i muzici, koji će ostati trajno upisan zlatnim slovima u istoriju srpske kulture i umetnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA