≫ 

Čuvena britanska glumica, zvezda "Hari Potera" i "Birgimgemske bande", preminula posle duge bolesti

Suprug Helen Mekrori, glumac Dejmijen Luis potvrdio je na Tviteru da mu je supruga preminula kod kuće posle teške bitke sa kancerom

  • 3
Helen Mekrori, Helen McCrory

Foto: Tanjug/AP

Britanska glumica Helen Mekrori preminula je iznenada u 52. godini. Bila je najpoznatija po ulogama u filmovima "Kraljica" (The Queen), "Posebna veza" (The Special relationship), u franšizi "Hari Poter", filmu o Džejmsu Bondu "Skajfol" (Skyfall), kao i u TV serijama, uključujući tu i "Piki Blajnders" (Peaky blinders), navodi Gardijan.

Njen suprug, glumac Dejmijen Luis, zvezda serije "Homeland" potvrdio je na Tviteru da mu je supruga preminula kod kuće posle teške bitke sa kancerom.

 

"Umrla je kao što je živela, neustrašivo. Volimo je i znamo koliko smo srećni što smo je imali u svojim životima. Idi sada, Malena, leti u nebo i hvala ti", napisao je suprug na Tviteru.

 

U filmovima o Hariju Poteru trebalo je da igra Beatriks Lestrejndž, ali je morala da odustane od uloge jer je zatrudnela. Ta uloga je potom bila namenjena Heleni Bonam Karter, dok je Helen Mekrori glumila Narsisu Malfoj. Ipak, kako navodi Miror, uloga koja je ucrtala na zvezdano nebo Britanije bila je ona o Čeri Bler u "Kraljici" iz 2006. godine.

Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je 12. marta, u emisiji "Dobro jutro Britanijo" u kojoj su ona i suprug pričali o humanitarnom radu. Njih dvoje su bili u braku od 2007. godine i imaju dvoje dece, Menon (14) i Gulivera (13).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    16. april 2021 | 20:07

    Divna je bila u seriji "Neustrsšiva". Baš mi je žao.

  • Tužna

    16. april 2021 | 21:30

    Jako me ovo rastužilo, divna glumca, mlada žena i jedan kratak život, tužno baš... 😥

  • Tuga

    17. april 2021 | 02:13

    Sjajna glumica, otisla je prerano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA