Ne propustite: Na kanalu CineStar TV 1 počinje nedelja Oskara

Najglamuroznija filmska revija na kanalu CineStar TV 1 će u periodu od 19. do 25. aprila da predstavi Oscarom® nominovane i nagrađivane filmove koji će odlično da vas pripreme za ovogodišnju dodelu i najveći događaj u filmskoj industriji

  • 1
CineStar TV 1 Foto: Promo/CineStar

Kako se bliži najprestižnija dodela filmskih nagrada, prvi put u istoriji s ovako kasnim datumom održavanja, tako raste i uzbuđenje uoči glamurozne noći u kojoj će svoje zlatne kipove da odnesu najbolji od najboljih. U noći s nedelje na ponedeljak (26. aprila) održava se 93. po redu dodela Oskara, a uoči same dodele, CineStar TV Channels su na svojem najgledanijem kanalu CineStar TV 1 pripremili nedelju Oskara® u sklopu kog svaki dan u večernjem terminu možete da pogledate jedan od vrhunskih naslova koji su u poslednjim godinama bili nominovani ili dobili ovu prestižnu nagradu.   EVO ŠTA SVE NE SMETE DA PROPUSTITE DA POGLEDATE NA KANALU CINESTAR TV 1 U NEDELJI OSKARA®:

SILVER LININGS PLAYBOOK (U DOBRU I U ZLU)

PONEDELJAK, 19. APRIL u 21:10

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Ova romantična komedija-drama je osigurala Dženifer Lorens prvog Oskara® za najbolju glumicu, a film je bio nominovan u čak 8 kategorija, uključujući najbolji film, najbolji glavni glumac (Bredli Kuper), najbolja sporedna glumica (Džeki Viver) i glumac (Robert De Niro).

IMITATION GAME (IGRA KODOVA)

UTORAK, 20. APRIL u 21:10

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Istorijska drama Igra kodova takođe je bila nominovana u 8 kategorija, među kojima su, za najboljeg glavnog glumca (Benedikt Kamberbač), najbolji film, najbolju sporednu glumicu (Kira Najtli) i najboljeg reditelja. Osvojio je nagradu Oskar® za najbolji adaptirani scenario. Film je snimljen prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tokom Drugog svetskog rata uspeo da dekodira šifrirani komunikacijski sistem koji su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život, zbog kojeg je film i pokrenuo lavinu kontroverzi.

ZERO DARK THIRTY (00:30 – TAJNA OPERACIJA)

SREDA, 21. APRIL u 21:10

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Oskarom® nagrađen film američke rediteljke Ketrin Bigelou, koji prikazuje hvatanje Osame Bin Ladena i napad u kojem je poginuo, oduševio je kritiku koja ga je proglasila jednim od najboljih filmova te godine.

LION (LAV)

ČETVRTAK, 22. APRIL u 21:10

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Biografska drama reditelja Garta Dejvisa zasnovana je po knjizi Saruna Brijerleja: A Long Way Home, s Dejvom Patelom u glavnoj ulozi.  U ostalim ulogama Sani Pavar, Runi Mara, Dejvid Venhem i Nikol Kidman. Radi se o istinitoj priči o petogodišnjem dečaku iz Indije koji se izgubi na ulicama Kalkute, hiljadama kilometara od svoje kuće. Preživi mnogo toga dok ga ne usvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom porodicom koristeći 'Google Earth'. Film je osvojio 6 nominacija uključujući one za najbolji film, najboljeg sporednog glumca (Patel) i glumicu (Kidman) i najbolji adaptirani scenario.

LA LA LAND

PETAK, 23. APRIL u 21:00

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Komedija La La Land nominovana je u čak 12 kategorija, uključujući najbolji film, najbolja glavna glumica (Ema Stoun), glavni glumac (Rajan Gosling), originalna muzika i scenario. Osvojio je 6 Oskara. Ovu dodelu je posebno obeležio gaf, naime Voren Biti je prvo najboljim filmom proglasio ‘La La Land’, a onda su se izvinili uz objašnjenje da je voditelj pročitao pogrešnu karticu, pa je ekipa filma ‘La La Land’ morala da vrati kipove.

U filmu Gosling igra džez muzičara koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Ema Stoun), posle čega nastaje prava ljubavna romansa sa zapletom.

Radnja filma smeštena je u Los Anđeles s naglaskom na atmosferu “zlatne ere Holivuda”.

JACKIE

SUBOTA, 24. APRIL u 21:00

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Biografska priča o Džeki Kenedi, posle ubistva njenog supruga američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija. Prva dama Džeklin Kenedi pokušava da bude jaka posle traume koju je njena porodica doživela, da vrati veru, da uteši svoju decu a i da definiše istorijsko nasleđe svog muža. Radnja prati život Džeki Kenedi od trenutka atentata na njenog muža i intervjua kojeg je povodom tragičnog događaja morala da da magazinu 'Life', reflektujući na sebe privatno i javno.

Mnogi kritičari su predvideli kako se Natali Portman smeši nagrada Oskar® za ovu ulogu, pa je 2017. i bila nominovana za ovu prestižnu nagradu.

ROOM (SOBA)

NEDELJA, 25. APRIL u 21:00

filmovi cinestar Foto: Promo/CineStar

Drama Soba nominovana je za 4 Oskara u kategorijama: Najbolja glavna glumica, Najbolji film, Najbolji adaptirani scenario i Najbolji reditelj, a Oskara je zasluženo odnela Bri Larson. Život Ma (Bri Larson) i njenog sedmogodišnjeg sina Džeka (Džejkob Tremblaj) je sve osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko 9 kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom“. Ma je za Džeka stvorila ceo svemir unutar Sobe, i ne preže od ničega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom. Ali Džekova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njena izdržljivost dostigne svoje granice, zajedno će da se upuste u rizičan beg koji će na kraju da ih suoči s onime što može da ispadne još strašnije: stvarnim svetom.

Ponudu i dostupnost kanala CineStar TV 1 možete da istražite na platformama i web stranicama svog operatera, a raspored emitovanja na  https://cinestartvchannels.rs/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    19. april 2021 | 15:14

    CineStar kanal, svaka čast, svi koji se emituju su odlični, filmovi dobri, svaki je dobar, REKLAMA NEMA, DIVOTA, ima 2-3 reklame u turnusu za ceo film. Traju minut, dva, EXTRA!!! BRAVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA