Glumci serije "Peaky Blinders" opraštaju se od koleginice: Bila je život i duša bande

Njen lik na klapi mnogima je naterao suze na oči

  • 0
Peaky blinders, Birmingemska banda

Helen MekKrori / Printskrin: YT/Calvin James

Samo tri dana nakon smrti Helen MekKrori pala je poslednja klapa šeste sezone serije "Birmingemska banda" (Peaky Blinders), a njene kolege, baš kao i fanove, odvojili su trenutak da proslave veliku karijeru i život talentovane glumice.

Dok je mnogi znaju kao Narcisu Melfoj iz "Hari Poter" filmova, njena izvedba Poli Grej u pomenutoj gangsterskoj seriji bila je još efektinija.

Helen je preminula uoči snimanja finala sezone, verovatno poslednje za "Birmingemsku bandu". Izjavom i njenim licem na klapi, proslavili su je kao veliki deo jedne od najpopučalarnijih britanskih drama.

- Helen je odigrala Poli Grej sa inspiracijom, radošću, smehom i sve nas je veoma dirnula. Bila je neverovatno harizmatična i brižna. Blagosloveni smo što smo sa njom radili protekle decenije. Naše misli i ljubav su sa Damijanom i njenom porodicom.

Na belu klapu stavili su predivan crtež Poli Grej, u čijem su se šeširu našli neki od njenih omiljenih predmeta.

- Počivaj u miru, Helen - navodi se na klapi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial)

 

Reditelj Entoni Brn rekao je da su mnoge čaše podignute za Heleninu dušu u petak, u Mančesteru, gde trenutno serija snima.

- Danas je bilo predivno, i čudno, i tužno, i nadrealno. Našli smo se usred prelepog pejzaža. Sunce nas je grejalo i osećali smo se dobro. Poli Grej je uvek bila pred našim kamerama.

Glavni glumac Kilijan Marfi nije krio koliko mu je ovo teško palo.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cillian Murphy (@cillianmurphyoffical)

 

- Srce mi je slomljeno zbog gubitka dragog prijatelja. Helen je bila prelepa, brižna, duhovita, saosećajna. Bila je darovita glumica - neustrašiva i veličanstvena. Uzdizala je svaku scenu, svaki lik koji je igrala i davala im ljudskost. Bila je privilegija raditi sa tom brilijantnom ženom, sa kojom sa sam se tokom ovih godina toliko puta naglas zasmejao. Neodstajće mi moja drugarica. Moj ljubav i misli sada su sa Damijanom i njenom porodicom - napisao je Marfi.

Helen MekKrori bila je udata za kolegu Damijana Luisa, najpoznatijeg po ulogama Nikolasa Brodija u "Domovini" i Bobija Akselroda u "Milijardama".

Pol Anderson, koji igra Artura Šelbija, podelio je sliku na kojoj pozira sa Helen i Kilijanom, ali uz posvetu "Za moju tetku Poli", dok je Fin Kol (Majkl Šelbi), uz fotografiju napisao "Hvala ti, mama. Počivaj u miru".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paul Anderson (@boyceyboycey)

 

Fin je takođe u odvojenom videu napisao da je Helen bila "život i duša Peaky Blinders-a" i zahvalio joj što je iz njega izvukla glumu koju nije verovao da ima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Finn Cole (@finn_cole)

 

Poslednja sezona... Ili ne

 

Inače, tvorac serije Stiven Najt rekao je da će šesta sezona ujedno biti i poslednja, ali sa mogućnošću da se to i pormeni. Umesto da jednostavno zaključi seriju, Najt je rekao da će se drama "nastaviti u drugoj formi", a kasnije je potvrdio za Deadline da će priča biti zaključena filmom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sophie Rundle (@sophiesophierundle)

 

- Kovid je promenio naše živote. Ali mogu da kažem da je moj plan uvek bio da se "Peaky Blinders" završi kroz film.

Podsetimo, u petoj sezoni Tomi Šelbi je ušao u Parlament i ostavio nas pred pitanjem šta će se sledeće desiti sa ovim bivšim gangsterom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA