≫ 

Bjela, Žika Todorović, Manda... Zvali su je "turbo klasa", evo ko je još 1984. studirao zajedno

Jaka generacija na Fakultetu dramskih umetnosti, čiji je profesor bio Vladimir Jevtović

  • 22
Dragan Bjelogrlić, Žika Todorović, Milorad Mandić Manda Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Milorad Mandić MandaFoto: Marko Jovanović, ATA images

Na Fakultetu dramskih umetnosti školovali se mnogi dramski umetnici, a neki od njih postale su velike glumačke zvezde. Jedna od brojnih generacija se izdvojila.

U pitanju je klasa 1984. koju neki nazivaju "turbo klasom". S razlogom, budući da su tada zajedno krenula da studiraju velika glumačka imena.

Njihov profesor bio je čuveni Vladimir Jevtović.

- Bili su toliko jedinstveni, pa su recimo na trećoj godini odlučili da ne prikažu pola ispita za mjuzikl "Kosa". Sada mogu da priznam: tako jedinstveni bili su jači od mene. Anegdota iz tog perioda ima bezbroj. Još pamtim njihove improvizacije "Kupe u vozu". Sećam se jedne vežbe koja je umesto sedam minuta trajala više od sat vremena. Studenti sa Ljubljanske akademije dolazili su ilegalno na časove da prate njihove improvizacije. Tu su naučili da budu duhoviti, dramatični, nepredvidivi, brzi, efikasni, šarmantni jednom rečju. Bila je to turbo klasa! - rekao je Jevtović svojevremeno za Pressonline.

Pogledajte ko je sve išao u takozvanu "turbo klasu" na Fakultetu dramskih umetnosti.

Video: Ekipa filma Južni vetar govorila o Nebojši Glogovcu, Žika Todorović se samo uhvatio za glavu i ćutao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinka Simonović

    27. april 2021 | 12:58

    Nema šta. Stvarno jesu glumci, kasnije još klasa Sergej, Vojin, Glogovac, Nela, Nataša. I tu je na žalost tačka. Ostali nisu vredni da se pomenu. Nikola Rakočević se jedini izdvaja od ove mlađe generacije, ni on više nije toliko mlad, ali formira se polako... Smešno mi je kad gledam ove mlade glumce, niko neće zameniti moje omiljene glumce Boru Todorovića, Gagu Nikolića, Marka Nikolića... To su glumci...

  • Zeljko

    27. april 2021 | 12:49

    Pele izgleda kao da je njegova klasa bila 1934, a ne 1984

  • Перагеније

    27. april 2021 | 13:59

    Ту је озбиљан глумац био Мандић.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA