Ko su likovi Dizni animacije koja je za kratko vreme vratila publiku pred bioskopsko platno

Predstavljamo vam Raju, poslednjeg zmaja Zizu, Benju i Tonga u maštovitoj Dizni animaciji "Raja i poslednji zmaj"

  • 0

Sinhronizovana anmirani film "RAJA I POSLEDNJI ZMAJ" punih nedelju dana podjednako zabavlja sve posetioce domaćih bioskopa. Od 22. aprila sa velikog platna možemo prepoznati glasove brojnih domaćih ličnosti uspešnih u različitim sferama kulture i sporta među kojima su: mladi vokali Irina Arsenijević i Marija Mikić, glumac Bojan Žirović, sportista i uspešni džudista Aleksandar Kukolj, muzičar Srđan Čolić poznatiji kao Moby Dik, mladi glumac Todor Jovanović i drugi.

Ko su njihovi likovi?

Likovi najnovije Diznijeve animacije inspirisani su ljudima i kulturom s prostora jugoistočne Azije, žive u izmišljenom kraljevstvu Kumandra koje je sastavljeno od pet zemalja znanih

kao: Srce (Heart), Kandža (Talon), Očnjak (Fang), Kičma (Spine) i Rep (Tail).

Raja i poslednji zmaj

Foto: ©Disney/MCF

RAJA je 18-godišnja devojka, duge crne kose i smeđih očiju, glavni lik animiranog filma, ćerka poglavara Benje kao i princeza jedne od zemalja Kumandre - zemlje „Srce“. Ona je svojeglava mlada žena, ali veoma zrela i pametna za svoj uzrast. Sposobna je i lako se prilagođava situacijama u kojima se zadesi.

Raji glas pozajmljuje mladi vokal Irina Arsenijević, koja je do sad već davala glas princezama, pa tako i Zlatokosi, ali i princezi Jasmin iz Aladina.

Glumca Bojana Žirovića prepoznaćemo u ulozi Rajinog oca BENJE. On je jedan od glavnih likova u animiranom filmu “Raja i poslenji zmaj”, voljeni otac glavne junakinje i poglavar zemlje "Srce". On veruje u jedinstvo razjedinjenih državica, kao i da neko mora da „učini prvi korak”. Benja nastoji da povrati harmoniju zemalja, on je idealista i smeo vizionar koji veruje da je Kumandra razjedinjena jer ljudi ne veruju jedni drugima.

Da bi pripremio Raju za avanturu Benja trenira sa svojom ćerkom i shvata da je ona ta koja može da ujedini plemena.

Raja i poslednji zmaj

Foto: ©Disney/MCF

Ova DIZNI animacije ističe značaj zmajeva u azijskoj kulturi, a ZIZU je Poslednji Zmaj zemlje Kumandre. Raja je poziva u pomoć da joj pomogne protiv neprijatelja čovečanstva i mračne sile poznate kao Drun.

Zizu je ljubazan i zabavan zmaj koji voli da pametuje i govori u slengu. Iako pomalo naivna, ume da prepozna opasnost i tu je da pomogne. U ulozi poslednjeg zmaja ZIZU našla se Marija Mikić.

TONG izgleda poput zastrašujućeg džina i poslednji je preživeli član "Kičme", još jedne zemlje u kraljevstvu. Drun je kriv što mu je porodica stradala i Tong je spreman da zajedno sa Rajom, uz pomoć zmaja Zizu, spase svet. Glas ovom naizgled opasnom, a dobrom tipu pozajmljuje muzičar Srđan Čolić.

Raja i poslednji zmaj

Foto: ©Disney/MCF

U misiji spasavanja, Raji i Poslednjem Zmaju Zizi vodič kroz različite Kumadrine zemlje postaje desetogodišnji dečak BUNkoga u domačoj izvedbi interpretira mladi glumac Todor Jovanović.

Kako se proslavljeni džudista Aleksandar Kukolj snašao u uloži Čaija, pogledajte u videu koji sledi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA