≫ 

"Treba da radiš ono u šta veruješ": Goran Bogdan o glumi, spotu "Hejt, SLOVEni", filmu "Otac"

- Gde god da dođem, imam osećaj da mi je sve kuća - rekao je glumac

  • 3
Goran Bogdan Goran Bogdan Foto: Milena Đorđević

Glumac Goran Bogdan je gostujući u emisiji "Nedeljom u 2" na HRT-u govorio na aktuelna pitanja. Na početku se dotakao svojih početaka i to kako je počeo da se bavi glumom.

- Ne znam ako ću se zauvek baviti glumom, ako dođe potreba za odlaskom, otići ću. Kao klinac upisao sam ekonomiju, zaljubio sam se u makroekonomiju, a dobio sam i stipendiju. Kasnije nakon završetka dobio sam posao u Ministarstvu finansija, ali već prvi dan sam dao otkaz i posvetio se glumi - rekao je Bogdan, koji je naveo da ga je privlačila profesura, budući da su i njegovi roditelji profesori

- Želio sam da budem profesor, kao i moji kući. Volim da učim druge, volim da preslušavam klince iz akademije, pedagogija je jako plemenita i jako važna - rekao je Bogdan.

Goran se dotakao i spota protiv govorna mržnje "Hejt, SLOVEni", koji je snimio zajedno sa pevačicom Severinom Kojić i glumicom Hristinom Popović.

- Spot je jako uticao na mene i podržava moje stavove, ali sumnjam da će se iko zamisliti oko toga. Nije smešno, žalosno je to, izazvalo je još više govora mržnje - rekao je glumac.

- Svako ma pravo da kaže šta želi, sama pojava na internetu izazove kritiku, ali to govori o akterima i o društvu, ja to ne osuđujem, nastojim da budem optimističan jer smatram da je to određeni izduvni ventil - rekao je Bogdan i naveo da za sebe kaže da nije narcis, da je nežan i fin, a prenosi 24sata.hr.

Dodaje da nikad nije rekao da ga "boli k*rac za Hrvatsku", kako su neki mediji jednom prilikom preneli.

- Ja to nisam nikad rekao, sve je to izvađeno iz konteksta, svi me znaju ko sam, praktički nosim zastavu sa sobom, ali svako može da napiše šta želi i kako želi - rekao je Goran

Za njega su svi jednaki, bilo Srbi, Hrvati, Muslimani.

- Gde god da dođem, imam osećaj da mi je sve kuća. Smeta me jako ova korupcija ovde u Hrvatskoj, upravo zato sam hteo da se bavim makroekonomijom, da državu učinim boljom - rekao je glumac, a onda se ponovo nadovezao na glumu:

- Nije gluma potreba da budem neko drugi, želim istraživati dubine, nije to pretvaranje i veština kopiranja, to je istraživanje svetova, zato je film specifičan, tu je teško lagati, treba da radiš ono u šta veruješ - rekao je Goran Bogdan, koji je govorio o filmu "Otac", u kojem je glumio glavnu ulogu.

- Dobio sam iskrenu poruku od socijalne radnice koja me dirnula, teško je suditi, za to moraš biti najinteligentniji. Ne znam jesmo li pomogli tom čoveku iz filma. Bože oprosti ako smo odmogli. Priča je stvarna, iako smo imali malo autorske slobode u njoj - rejai he Bogdan,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    3. maj 2021 | 15:42

    Исфорсиран ничим изазвано Јак глумац ко кисела вода али га вероватно препоручује то што је хрват са примитивним чаршијским говором

  • Cccc

    4. maj 2021 | 13:07

    Fenomenalan glumac u svaku se ulogu uklapa. Kao policajac u Mocvari,kao Mustafa Golubic u Senkama.....i maestralan u filmu Otac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA