I "Snežana i sedam patuljaka" na meti "kulture otkazivanja": Princ ju je poljubio bez pristanka

Diznilend se tek otvorio, a već problemi

  • 17
snezana i sedam patuljaka "Snežana i sedam patuljaka" / Printskrin: YT/Disney

"Kultura otkazivanja" (cancel culture) ima novu-staru žrtvu - kultni crtani film "Snežana i sedam patuljaka".

Naime, vožnja u Diznilendu "Začarane želje Snežane" našla se u središtu polemike zbog toga što uključuje i scenu "poljupca istinske ljubavi". Ona je učinila Snežanu novom metom kulture otkazivanja jer se sada ponovo preispituje čitava radnja crtanog filma. Pojedinima smeta pošto ju je princ poljubio bez njenog pristanka.

"Zastrašujuća avantura Snežane" jedna je od originalnih vožnji Diznilenda i postoji još od otvaranja parka 1955. godine. Kao deo ponovnog otvaranja parka nakon zatvaranja zbog pojavljivanja korona virusa, vožnja je preuređena pod imenom "Začarana želja Snežane". Putovanje kroz rudarski tunel, kroz koji Snežana beži od Zle kraljice, sada uključuje pomenutu scenu "poljupca prave ljubavi" koji Snežanu budi iz mrtvih.

No, to je pojedincima bio znak da je ovaj film iz 1937. šalje "opasnu poruku".

- To je učenje dece da je ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obe strane voljne da se uključe, potpuno u redu? - navodi se na portalu San Francisko Gate.

Na društvenim mrežama ponovo se pokrenula diskusija o Diznijevom klasiku "Snežana i sedam patuljaka". Tim povodom oglasili su se i iz Diznilenda.

- Želimo da naši gosti vide sopstveno poreklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima sa kojima se susreću u interakciji sa Diznijem i zato smo ovo postavili kao deo vožnje - kažu iz Diznija kao odgovor na komentare ljudi.

Podsetimo, Diznilend je obežao da će izmeniti još dve svoje vožnje. Prva je "Splash Mountain" jer ga povezuju sa filmom "Pesma juga" iz 1947, koji mnogi smatraju rasističkim. U budućnosti će ova vožnja biti bazirana na crtaću "Princeza i žaba" koji ima za glavnu junakinju tamnoputu princezu. Drugi je "Jungle ride" iz koga će biti uklonjeni "rasno neosetiljivi" likovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    4. maj 2021 | 11:33

    A to sto zivi sa 7 muskaraca, nikom nista? Pravda za Snezanu

  • Goran

    4. maj 2021 | 11:30

    Bolest ne bira

  • Срб

    4. maj 2021 | 11:31

    У свету порнографије педофилије геј популације харпова кемтрејса биолошког рата расправља се да ли је принц пољубио Снежану на добровољној бази Шта рећи а не пожелети да заиста овакав свет нестане

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA