≫ 

Prve fotografije nove serije iz sveta "Igre prestola": Ovo su glavni glumci "Kuće zmaja"

Zmajevi, građanski rat i političke intrige. Šta još poželeti?

  • 0
House of dragon kuca zmaja Ema D'Arsi i Sem Smit kao princeza Renira i princ Dejmon Targarijen / Foto: HBO/Promo

Prve fotografije prikvela serije "Igra prestola" - "Kuća zmaja" (“House of the Dragon”) konačno su ugledale svetlost dana.

Smeštena oko 170 godina pre događaja Džona, Deneris, Arje i drugih, ova serija prati kuću Targarijen u najuzbudljivijem trenutku njihove istorije - građanskom ratu koji je podelio porodicu i doveo do iščeznuća njihovih zmajeva. Događaj poznat i kao "Ples zmajeva" na neki način je predvideo propast ove dinastije, ali i trenutak u kome je ona bila najjača.

House of dragon kuca zmaja Stiv Tusejnt kao lord Korlis Velarion / Foto: HBO/Promo

Glane uloge dobili su Padi Konsidajn, Olivija Kuk, Ema D'Arsi, Mat Smit, Stiv Tusejnt, Rajs Ajfans, Iv Best, Sonoja Mizuno i Fabijen Frankel.

Neki od njih prikazani su i na tri fotografije koje je HBO objavio. Ema D'Arsi i Sem Smit prikazani su kao princeza Renira i princ Dejmon Targarijen, stric i bratanica koji će u jednom trenutku postati i nešto više (ako ste čitali "Pesme leda i vatre", sve vam je jasno).

Stiv Tusejnt prikazan je sa dugom srebrnom valirijskom kosom, kao lord Korlis Velarion, prekaljeni kapetan i ratnik, poznat kao Morska zmija.

Na kraju tu su i Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer i Rajs Ajfans kao njen otac i kraljeva desnica, Oto Hajtauer.

House of dragon kuca zmaja Olivija Kuk kao Alisent i Rajs Ajfans kao Oto Hajtauer / Foto: HBO/Promo

"Kuća zmaja" imaće 10 epizoda, a premijera je zakazana za 2022. godinu. Radnja je bazirana na knjizi Džordža R.R. Martina "Vatra i krv". Marin je potpisao višemilionski i petogodišnji ugovor sa HBO i HBO Max, a nedavno je otkriveno i da kompanije planiraju nekoliko novih serija koje će se baviti Vesterosom i Esosom, dok će Marin raditi čak i na nekim naučnofantastičnim adaptacijama tuđih knjiga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA