Proslavio se kao Smrda Mudić, bio oženjen zvezdom "Posetilaca", u jednom filmu pomenuo Miloševića

Francuski glumac Kristijan Klavije 6. maja slavi rođendan, a ovo su neke zanimljivosti o njemu

  • 0
Kristijan Klavije Smrda Mudić Posetioci Kristijan Klavije kao Smrda Mudić u filmu "Posetioci" Printskrin: Youtube/Lixor34

Serijal filmova "Posetioci" mnogi od nas gledali su, figurativno rečeno, milion puta, a ovu komediju nema ko ne obožava. Jedna od glavnih zvezda ovog ostvarenja je svakako Kristijan Klavije, koji je igrao legendarnog Smrdu Mudića.

Francuski glumac danas, 6. maja, puni 68 godina, a ovo su neki detalji iz njegovog života.

Kristijan je studirao političke nauke, ali se nakon toga okrenuo glumi. Glumačku karijeru započeo je u okviru pozorišne trupe Splendid, zajedno sa svojim kolegama Tijerijem Lermitom, Žerarom Žunjoom, Mišelom Blanom i drugima.

Svetsku slavu stekao je ulogom Smrde Mudića u "Posetiocima", u kojem je igrao zajedno sa Žanom Renoom (Godfroa). U ovom ostvarenjima pamtimo ga po urnebesnim scenama, kao i po legendarnoj uzrečici "Oket".

Kristijan Klavije kao Smrda Mudić:

Ono što je zanimljivo jeste da je 25 godina bio oženjen glumicom Mari En Šazel, koja je u "Posetiocima" igrala lik Madam Žinet.

Mari En i Kristijan imaju ćerku Margot, a razveli su se 2001. godine.

Klavije je glumio Asteriksa u serijalu filmova "Asteriks i Obeliks", a odigrao je i nekoliko zapaženih dramskih uloga u televizijskim produkcijama kao što su "Jadnici" (lik Tenardjea). Tumačio je i Napoleona.

Takođe je zanimljivo da je u filmu "Les Bronzes 3", u kojem je igrao lik Patrisa Lekonta, izgovorio u jednoj sceni prezime bivše predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Pogledajte trejler za film "Les Bronzes 3":

Blizak je prijatelj bivšeg predsednika Nikolasa Sarkozija. 2008. godine dobio je odlikovan je ordenom Legije časti.

Sa Žanom Renoom, s kojim je glumio u "Posetiocima", igrao je još dva filma "L'Opération Corned-Beef" i "The Corsican File".

Pogledajte trejler za film "L'Opération Corned-Beef":

Pogledajte trejler za film "The Corsican File":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA