Brži od svoje senke: Snima se igrana serija o Taličnom Tomu

Junak mnogih generacija ponovo stiže na TV

  • 1
Talični Tom

Talični Tom / Printskrin: Yotubue

Talični Tom, junak mnogih generacija, posle stripa i crtaća dobiće i igranu TV seriju. Kako piše Variety, u planu je akciona avantura/komedija bazirana na stripovima koje dobro znamo, čija će se radnja dešavati na Divljem zapadu i prikazati rane dane Taličnog Toma.

Istovremeno, to će biti i omaž, ali i parodija klasičnih tropa o životu američkih kauboja.

Podsetimo, Taličnog Toma (koji se na engleskom zove Lucky Luke), stvorio je belgijski umetnik Moris de Bever, popularniji pod imenom Moris, davne 1946. godine. Otada je stvoreno preko 40 grafičnih romana koji su širom sveta prodati u više od 300 miliona primeraka. Moris je sarađivao na ovom projektu punih 20 godina sa francuskom piscem Reneom Gosinijem, autorom i čuvenog "Asteriksa".

Lik Taličnog Toma nadahnut je ulogama glumca Garija Кupera. Obučen je u prepoznatljivo kaubojsko odelo sa crvenom maramom i šeširom. U potezanju pištolja je brži od svoje senke.

Najveći neprijatelji su mu braća Dalton: Džo, Džek, Vilijam i Averel (svaki viši i gluplji od prethodnog) kao i mama Dalton. Tu je i Кalamiti Džejn, neotesana kaubojka koja pije, psuje, podriguje i obara muškarcima ruke.

Verni pratioci i prijatelji kroz njegove brojne avanture na Divljem zapadu su konj Džoli Džamper, a ponekad i najgluplji pas na svetu Rantanplan, koji je kod raznih domaćih izdavača različito prevođen, najčešće kao Lajavko i Šaponja, a u prevodu crtanih filmova kao Buvara.

Serija još uvek nema naziv, ali poznato je da će se pored Toma pojaviti i čitava plejada drugoh likova. Naravno, ništa ne bi bilo isto bez braće Dalton, Kalamiti Džejn, Pata Pokera i "najglupljeg psa na svetu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA