• 20

Đuričko: "Nikada zapravo nisam otišao iz Beograda i Srbije, već sam samo karijeru preselio u SAD"

- Gluma je moj posao... i bolest i strast. U Srbiju uvek može da me vrati Fest, divni prijatelji, odsustvo korone... - rekao je Nikola Đuričko

  • 20

Film "Živ čovek" u režiji Olega Novkovića, a po scenariju Milene Marković biće prikazan večeras u 19 sati u Kombank dvorani u okviru programa Festa, a glumac Nikola Ðuričko koji igra glavnu ulogu u ostvarenju u susretu sa novinarima kaže da u Srbiju može da ga vrati Fest i divni prijatelji.

U središtiu ostvarenja "Živ čovek" je beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda "Sinovi" Igor Ðelić-Ðela, živi sa ženom Sunčicom, sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno.

U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život.

Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

U filmu osim Ðurička igraju Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović.

Scenaristkinja Milena Marković napominje da je o svojoj generaciji pisala samo za filmove "Sutra ujutru" i "Živ čovek"

Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović.

- Likovi oba filma su rasli u istoj epohi i delili su isti sistem vrednosti. Reč je zapravo o ideologiji rokenrola koja je na njih ostavila presudan uticaj - kazala je Marković.

Reditelj Oleg Novković ima praksu rada sa glumcima pre početka snimanja filma.

Kako kaže glumci su najvažniji za njegova ostvarenja.

- Glumci stvaraju likove za koje gledaoci moraju da poveruju da su živi ljudi. Glumci oživljavaju te interesantne ličnosti za čiju sudbinu strepimo. Da bi glumci došli do zajedničkog načina igranja, neophodne su probe pre snimanja. Princip je: reditelj-glumac-lik...i od toga ne odustajem u stvaranju svojih filmova - kazao je Novković.

Glumac Nikola Ðuričko živi u SAD, ali je za potrebe predstavljanja filma "Živ čovek" na Festu, ipak došao u Beograd.

- Nikada ne pravim rang listu mojih uloga i filmova u kojima sam ih ostvarivao. međutim, nema sumnje da je ovo najveća uloga koju sam do sada na filmu ostvario, jer ona nosi ceo film. U tom smislu, imao sam veliki izazov da stvorim taj filmski lik, ali i mogućnost da ga u nijansama predstavim -  kazao je Ðuričko i dodao da je lik kojeg igra u filmu "Živ čovek" zapravo trpni junak.

Poznati glumac je naglasio da su probe sa rediteljom pre snimanja filma bile poput čarolije.

- Glumci tu imaju vremena da istražuju, da osete kolege kao saradnike, da daju prave predloge...Pomogle su mi kolege mnogo u nastajanju ovog filma i sada je prilika da im se zahvalim - kazao je Ðuričko.

Na pitanje da li je otišao iz Srbije jer su mu dosadile ponuđene uloge za film i pozorište u Beogradu, Ðuričko je naglasio da tako nešto nikada nije izgovorio.

- Gluma je moj posao... i bolest i strast. U Srbiju uvek može da me vrati Fest, divni prijatelji, odsustvo korone... Nikada zapravo nisam otišao iz Beograda i Srbije, već sam samo karijeru preselio u SAD - kazao je Ðuričko.

Nikola Đuričko

Nikola Đuričko Printskrin: Tanjug

Kako kaže njegov junak u filmu bori se da ne umre u duši.

"Biti živ čovek znači da radi srce. To je medicinska definicija. Sa druge strane, svako od nas mora da se potrudi da ne umre u duši.za različite ljude, različite stvari znače da su živi - kazao je Ðuričko.

Nada Šargin napominje da je žena koju igra u filmu hrabra, zabavna, žestoka, zanimljiva, ali i teška i svoja.

- Milenini likovi koje ja igram u Olegovim filmovima imaju čvrstinu i uvek idu dalje ma šta se dogodilo. Oleg mi je kazao "Sunčica je sunce, a sve ostalo su planete" i bilo mi je jsno šta treba da igram - kazala je Šargin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан

    Немој ни да се враћаш, таман су нам филмови и серије постали добри. Срећно и да се не видимо никад више...

  • Zemun

    Šta je , u ,,AMERIKE,, nema uloge za tebe sad je dobra Srbija aaa, e moj rođače ti si limunada a ne ,,SRBIN,, .

  • Đ

    Otišli su mnogi ,a da zapravo nikad nisu totalno otišli.Šerbedžija,Uliks sa gospođom,Anica Dobra,Branka Katić,Vesna Trivalić,Mirjana Joković,Peđa Bjelac i mnogi drugi.I što je sad to problem što je on otišao?To su glumci ,a šta je sa doktorima ,sestrama,inžinjerima i mnogim drugim radnicima kojih ima u stotinama hiljada.Jesu i oni izdajice ili poželjni rođaci koji šalju parice?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima