≫ 

10 razloga da odgledate film "Kruela": I to u bioskopu

Lik Kruele de VIl, ovog puta tumači glumica Ema Stoun

  • 1
Cruella Foto: Tanjug/AP

Da li ste planirali da pogledate najoviju Diznijevu filmsku adaptaciju klasične priče o 101 dalmatincu? Ukoliko niste, teško da će vas trivija i interesantne činjenice podstaći na čin gledanja filma, ali glumačka postava, kostimi, muzika i scenario govore da bi to trebalo da uradite. Najbolja opcija bila bi da ovaj film gledate u bioskopu.

Radnja filma smeštena je u vreme pank-rok revolucije u Londonu, a pratimo priču pametne i kreativne Estele, koja je odlučna u tome da postane uspešna dizajnerka. Iako joj je glavni "posao" džeparenje ljudi na londonskim ulicama zajedno sa dva najbolja prijatelja, njena ljubav prema modi dovodi je u najuži krug saradnika modne legende baronese Fon Helman, koju glumi ema Tompson. Njihova veza pokreće tok događaja i oktrića zbog kojih će Estela da prigrli svoju vragolastu stranu ličnosti i postane osvetoljubiva Kruela, piše portal "Bosonoga onlajn".

Rame za plakanje

Snimanje filma moralo je da se odloži jer je glavna glumica Ema Stoun noć prije početka snimanja slomila rame! To se dogodilo kada je, uoči koncerta grupe Spice Girls u Londonu, trčala u čizmama po parketu, okliznula se i pala. Od koncerta ipak nije odustala. Otišla je u bolovima da sluša grupu, a sa terapijom je počela narednog dana. To je bio užasan peh za film čije je snimanje publika dugo očekivala.

Originalna Kruela "vreba" iz prikrajka

Glen Klouz, koja je igrala Kruelu Devil u prvoj filmskoj adaptaciji priče "101 dalmatinac" iz 1996. godine, kao i u filmu "102 dalmatinca" iz 2000. godine, ovaj put se našla u ulozi izvršne producentkinje. Ko je bolje odigrao Kruelu, Klouz ili Stoun?

Glenn Close Foto: Profimedia/Buena Vista Home Video / Entertainment Pictures

Inspiracija za lik Kruele

Obratite pažnju na film koji se prikazuje na televiziji dok je Kruela u hotelskoj sobi. To je "Čamac za spasavanje" (1944) Alfreda Hičkoka. Scena prikazuje glumicu Talulu Benkhed, koja je bila stvarna inspiracija za lik Kruele Devil.

Soundtrack od milion dolara

Ostaje pitanje koliko su koštala prava za sve pesme korišćene u ovom filmu. S obzirom na to da su u pitanju veoma poznati izvođači i bendovi, suma zasigurno nije mala. Samo neki od izvođača čiji hitovi su se našli u ovom filmu su Nina Simon, Dejvid Bouvi, Blondi,  Dors, Rolling Stouns, Ike i Tina Tarner, Kvin, Kleš, Blek Sabat...

Koga je sve Ema Tompson ostavila u prašini

U trci za ulogu baronese bile su Nikol Kidman, Šarliz Teron, Džulijen Mur, Demi Mur. Ipak, Ema Tompson izgleda nije imala nikakvih problema pri dobijanju uloge.

Cruella Foto: Tanjug/AP

Dizni je na nju pretplaćen

Ema Tompson je, izgleda, Diznijeva miljenica. Do sada je već glumila u pet ostvarenja ove kuće, a to su "Planeta s blagom" (2002), "Hrabra Merida" (2012), "Spasavanje G. Benksa" (2013), "Lepotica i zverW (2017) i sada "Kruela".

Da li smo zavoleli antiheroje?

Ovo je (tek) drugi Diznijev film koji se fokusira na zlikovca, a prvi je "Grdana" (2014). Ovi filmovi su pokazali da uvek postoji druga strana priče o bilo kom liku.

Više od 270 kostima

Kostimografkinju Dženi Biven režiser Kreg Gilespi je angažovao nakon što je video njen rad na filmu "Pobesneli max: Autoput besa" (2015). Kreirala je 277 kostima za glavnu glumačku postavu, uključujući 47 kostima za Kruelu.

Šta se to svetluca? Neka nova kreacija ili… treći Oskar?!

Zlica cineplexx Foto: Laurie Sparham

Skok u karijeri

Pas Gizmo upravo je glumio u svom drugom dugometražnom filmu, nakon angažmana u filmu "Lepotica i zver" (2017). Još koji naslov i završiće na holivudskom Bulevaru slavnih. A osim njega, šou su ukrali pas Bobi, čivava Blubel i još neki ljuti dalmatinci.

Pazi, dalmatinac!

"Kruela" je prvi film iz serije "101 dalmatinac" koji nije dobio ocenu G, što znači da je pogodan za sve uzraste, već PG-13, jer sadrži scene nasilja. Ipak, nije isključeno da će ovaj film postati jedan od onih koji se za praznike vrte po televiziji, te će i oni za čiji uzrast sad možda nije namenjen, imati priliku da ga pogledaju na taj način.

(Teleghraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fimofil

    7. jun 2021 | 10:28

    Film je interesantan, drugaciji, ponovo mesanje dobra i zla sa razlicitih tacaka gledista, ali pomalo umarajuci, jer covek ima osecaj da ga je poceo gledati juce, tako da bi celu radnju trebalo svesti na maksimalnih 1,5 casova tj na nekih maksimalnih 90 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA