Kako je Dejvid Džejson, čuveni Del Boj, ispunio veliki san u koji niko osim njega nije verovao

Ono što je rekao svom prijatelju na kraju je i ostvario

  • 2
Mućke, Only fools and horses Del Boj i Rodni / Printskrin: Youtube/BBC

Dejvid Džejson osvojio je svet igrajući lik Dereka "Del Boja" Trotera u "Mućkama", a pre nego što je postao glumac, imao je drugo zanimanje.

Naime, šestdesetih godina prošlog veka, kao mlad čovek je upisao koledž i tokom godina završio zanat za električara, navodi se u u njegovoj autobiografiji "Del of a Life: The Lessons I've Learned".

Mladi Dejvid je počeo kao električar, ali je imao jedan veliki san, koji je tada delovao kao neostvariv. Otkrio ga je svom prijatelju Bobu, kad su se jednom vozili pored Bakingemske palate.

- Znaš šta, Bob? Jednog dana ću se dovesti tamo (u Bakingemsku palatu) kako bih pokupio svoju vitešku titulu - rekao je svojevremeno Dejvid Džejson, a prenosi sajt mylondon.news.

I na kraju je tako i bilo. Dejvid Džejson je napustio posao električara i posvetio se glumi. Početkom osamdesetih je zaigrao u čuvenoj seriji "Mućke", a lik Del Boja doneo mu je svetsku slavu i od njega stvorio legendu komedije.

To mu je omogućilo da ostvari i svoj veliki, dečački san, jer je 2005. godine dobio titulu viteza u Bakingemskoj palati.

Dejvid Džejson je višestruko nagrađivan glumac. Dobio je 5 BAFTA nagrada  (1988, 1991, 1997, 2003, 2004), četiri British Comedy nagrada i sedam nacionalnih televizijskih nagrada (NTA).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nsjbolje

    10. jun 2021 | 14:42

    Mućke♥️♥️♥️♥️sve loše nestane kad gledam seriju! Hvalaaaaa 🧡💛❤️💚💙💜🤎

  • ЗБ

    10. jun 2021 | 14:58

    А наш Чкаља ! Шта је добио од Србије ? Умро у беди. Брука.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA